Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ εμφανίστηκε καθησυχαστικός απέναντι στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ρωσία παρέχει στο Ιράν πληροφορίες για πιθανούς αμερικανικούς στόχους στη Μέση Ανατολή.
Σε συνέντευξή του στο CBS, τόνισε ότι ο Λευκός Οίκος δεν ανησυχεί, υπογραμμίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «παρακολουθούν τα πάντα».
Ο Πιτ Χέγκσεθ δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS, η οποία θα προβληθεί την Κυριακή, ότι οι αναφορές για ρωσική παροχή πληροφοριών προς το Ιράν δεν προκαλούν ανησυχία στην αμερικανική κυβέρνηση.
«Δεν μας ανησυχούν», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «γνωρίζει ποιος μιλάει με ποιον», καθώς η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
«Παρακολουθούμε τα πάντα. Οτιδήποτε δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, αντιμετωπίζεται και μάλιστα σθεναρά», τόνισε ο επικεφαλής του Πενταγώνου.
https://t.co/cPiSjrQsmz
Hegseth asked about Russia helping Iran to target Americans:
"We're not concerned about that… The only ones that need to be worried right now are Iranians that think they're going to live."
A grotesquely indiscriminate threat against the entire Iranian population. pic.twitter.com/cPiSjrQsmz
— Adam Schwarz (@AdamJSchwarz) March 7, 2026
Το δημοσίευμα της Washington Post
Οι δηλώσεις Χέγκσεθ έγιναν στον απόηχο δημοσιεύματος της Washington Post, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία φέρεται να παρέχει στο Ιράν πληροφορίες για πιθανούς αμερικανικούς στόχους στη Μέση Ανατολή.
Η εφημερίδα, επικαλούμενη τρεις ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν στοιχεία για τις θέσεις αμερικανικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών στην περιοχή.
Η αντίδραση του Λευκού Οίκου
Ο Λευκός Οίκος επιχείρησε επίσης να υποβαθμίσει τη σημασία των αποκαλύψεων.
Η εκπρόσωπος Τύπου Κάρολαϊν Λέβιτ δήλωσε ότι οι πληροφορίες αυτές «δεν αλλάζουν πραγματικά τίποτα σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Βρισκόμαστε στη διαδικασία να τους αποδεκατίσουμε πλήρως. Επιτυγχάνουμε τους στρατιωτικούς στόχους αυτής της επιχείρησης και αυτό θα συνεχιστεί».
«Η Ρωσία δεν είναι παράγοντας»
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Πιτ Χέγκσεθ είχε δηλώσει ότι η Ρωσία «δεν είναι παράγοντας» στον πόλεμο εναντίον του Ιράν.
Την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παρέχουν πληροφορίες στην Ουκρανία στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Ρωσίας.
https://twitter.com/MajorCBS?ref_src=twsrc%5Etfw
https://t.co/FZVJZBdKh1
In response to reports that Russia is providing intel to Iran on U.S. positions and movements, Defense Sec. Pete Hegseth told 60 Minutes, "We're tracking everything. Our commanders are aware of everything… No one's putting us in danger."
CBS News' @MajorCBS interviews Hegseth… pic.twitter.com/FZVJZBdKh1
— 60 Minutes (@60Minutes) March 6, 2026
Πηγή: dimokratia.gr



