Τη στιγμή που κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, το Ιράν συνεχίζει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με drones και πυραύλους, στο πλαίσιο των αντεκδικήσεων του για τις αμερικανικές και ισραηλινές επιθέσεις στο Ιράν.
Μια από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν, σημειώθηκε σε πολυσύχναστη μαρίνα στο Άμπου Ντάμπι, τη Γιας Μαρίνα, όπου είναι και η πίστα που πραγματοποιούνται οι αγώνες της F1.
Μάλιστα, βίντεο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας καταγράφουν τους πυκνούς καπνούς που κατακλύζουν την περιοχή.
Οι αμυντικές δυνάμεις των ΗΑΕ έχουν αναχαιτίσει μεγάλο μέρος των επιθέσεων, αλλά τα θραύσματα και οι συνέπειες των αναχαιτίσεων προκαλούν ζημιές και πυρκαγιές σε αστικές περιοχές.
Δείτε βίντεο
https://t.co/26qAN44yVV
https://t.co/3AdjFCf42A
🇦🇪🇮🇷⚡️- Additional footage, could be missile debris, in Yas Marina, Abu Dhabi, UAE. https://t.co/26qAN44yVV pic.twitter.com/3AdjFCf42A
— MonitorX (@MonitorX99800) March 5, 2026
Στο βίντεο, φαίνεται μαύρος καπνός έχει καλύψει την περιοχή της Γιας Μαρίνα, που μεταξύ άλλων φιλοξενεί το διάσημο κύκλωμα του Grand Prix του Αμπού Ντάμπι και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τουρίστες, σύμφωνα με μαρτυρίες και αναφορές από τοπικά και διεθνή ΜΜΕ.
Νωρίτερα, οι σειρήνες ήχησαν για επίθεση στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Δείτε βίντεο από το Al Jazeera
https://t.co/ij8ejFcwAp
Missiles and air defence activity has been seen above the skyscrapers in Abu Dhabi.
Authorities said six people were injured by falling debris from projectiles and drones that were intercepted by air defence systems. pic.twitter.com/ij8ejFcwAp
— Al Jazeera English (@AJEnglish) March 5, 2026
Εκατοντάδες επιθέσεις από drones και πυραύλους
Οι Ηνωμένες Αραβικές Εμιράτες δήλωσαν ότι έχουν αναχαιτίσει εκατοντάδες πυραύλους και drones που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν ως αντίποινα για τις συντονισμένες επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο ιρανικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του Ανώτατου Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ. Παρά τις αναχαιτίσεις, θραύσματα από τα κατεστραμμένα όπλα και συμπληρωματικές εκρήξεις έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές του Ντουμπάι και του Αμπού Ντάμπι, με τον καπνό να γίνεται ορατός από μακριά.ή.
Οι τοπικές αρχές έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο και εφαρμόζουν μέτρα ασφάλειας, ενώ καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας και να αποφεύγουν περιοχές όπου εκδηλώνονται καπνοί και φωτιές. Παράλληλα, οι αμυντικές δυνάμεις συνεχίζουν να αναχαιτίζουν τις ιρανικές επιθέσεις, ενώ η κατάσταση παραμένει σε υψηλό επίπεδο συναγερμού καθώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εξαπλώνεται και επηρεάζει άμεσα τις χώρες του Κόλπου.
Πηγή: documentonews.gr



