Τατουάζ…εξ αποστάσεως χάρη σε ειδικό ρομπότ
3 years, 8 months ago
6

Μια γυναίκα χτύπησε τατουάζ από την άνεση του σπιτιού της χάρη στην τεχνολογία 5G

Αν μη τι άλλο, η πανδημία φαίνεται πως προσφέρει σε πολύ κόσμο έμπνευση για καινοτομία, όπως δείχνει και αυτό το πρόσφατο παράδειγμα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά,  μια γυναίκα έκανε τατουάζ από την άνεση του σπιτιού της και χωρίς να έρθει σε επαφή με κανέναν- για την ακρίβεια, με κανέναν άνθρωπο.

Το τατουάζ «χτύπησε» ένα ρομπότ, το οποίο χειριζόταν ο αρμόδιος καλλιτέχνης εξ αποστάσεως.Για την ακρίβεια, ο τατουατζής βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο και η πελάτισσά του στην Ολλανδία- και όμως, όλα πήγαν καλά.

Το όλο εγχείρημα ενορχηστρώθηκε από την τεχνολογική εταιρεία T-Mobile, στα πλαίσια καμπάνιας προώθησης της τεχνολογίας 5G.

Ο μηχανικός Νόελ Ντρου, που συμμετείχε στο πείραμα, το αποκάλεσε «ένα συνδυασμό της σύγχρονης τεχνολογίας με μια πανάρχαια τέχνη».

Για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο αυτό ρομπότ έπρεπε να σχεδιαστούν όλα από την αρχή και να ληφθούν υπόψη όλες οι λεπτομέρειες που απαρτίζουν μια κανονική διαδικασία δημιουργίας τατουάζ.

Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν, φυσικά, ο χειρισμός του ανθρώπινου δέρματος εκ μέρους του ρομπότ με τον τρόπο που το κάνουν οι καλλιτέχνες τατουάζ, ώστε να πετύχουν καθαρές και ακριβείς γραμμές.

«Όσοι κάνουν τατουάζ έχουν πολύ καλή αίσθηση του πώς λειτουργεί το δέρμα, πράγμα το οποίο είναι διαφορετικό από άνθρωπο σε άνθρωπο και ανάλογα με την περιοχή του σώματος όπου γίνεται το τατουάζ», λέει ο Ντρου.

Για να κάνουν τη ζωή του…ρομπότ πιο εύκολη, οι ειδικοί τέντωσαν το δέρμα του χεριού της κοπέλας τοποθετώντας γύρω του επιδέσμους και της έδεσαν το βραχίονα σ’ ένα ειδικό μαξιλαράκι, σε περίπτωση που έμπαινε στον πειρασμό να τραβηχτεί.

«Γενικά, ήταν απίστευτα ήρεμη καθ’όλη τη διαδικασία», παρατηρεί ο μηχανικός, ο οποίος δηλώνει πως δεν πιστεύει ότι τα ρομποτικά τατουάζ θα γίνουν νόρμα στο μέλλον.

«Δεν προσπαθώ να αντικαταστήσω τις παραδοσιακές τεχνικές με αυτή την νέα μέθοδο. Δεν υποτιμώ καθόλου την αξία της τέχνης αυτής, ιδιαίτερα τώρα που είδα πόσο λεπτομερής και περίπλοκη είναι», σχολιάζει.

Ο Ντρου έκανε και το δικό του τατουάζ με τη βοήθεια του ρομπότ του- μια μικρή λάμπα πυρακτώσεως, που συμβολίζει, σύμφωνα με τον ίδιο, «τόσο την τεχνολογία όσο και τη δημιουργικότητα».

Με πληροφορίες από το New York Post

in.gr