Πάτρα: Το τυχαίο εύρημα της Τζωρτζίνας μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για την Πισπιρίγκου
2 years, 7 months ago
6

«Ο δράστης μπορεί να προσπάθησε με άλλους τρόπους να στερήσει τη ζωή από αυτό το παιδί, να μην τα κατάφερε και στη συνέχεια να χρησιμοποιούσε φαρμακευτικές ουσίες»

Η υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη τους τελευταίους μήνες, δεν έχει ακόμη τελειώσει. Η μητέρα των παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου που παραμένει προφυλακισμένη με την κατηγορία ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, δεν έχει παραδεχτεί τίποτα σε ότι αφορά την εμπλοκή της στο θάνατο του παιδιού.

Και παρά το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών, ότι η υπόθεση είναι ήδη «δεμένη» μια τυχαία ανακάλυψη μπορεί να ανοίξει τον δρόμο να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια σχετικά με τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας η οποία όπως αποδεικνύεται είχε βασανιστικό τέλος.

Η τυχαία ανακάλυψη αφορά στο αίμα που είχε ληφθεί από την Τζωρτζίνα Δασκαλάκη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας το οποίο είχε ληφθεί όταν η 9χρονη νοσηλευόταν εκεί, πολύ πριν μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο.

Άγνωστο πώς, είχε… «ξεμείνει» το αίμα της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος », το αποθηκευμένο φιαλίδιο το βρήκαν σε ένα ψυγείο Παιδίατροι και, άγνωστο πώς, είχε.. «ξεμείνει» εκεί και δεν βρισκόταν στο «Μικροβιολογικό» ή το φιαλίδιο δεν είχε πεταχτεί. Διαπίστωσαν, με έκπληξη, ότι στο αυτοκόλλητο ήταν γραμμένο το όνομα της μικρής και έτσι το παρέδωσαν στις Αρχές.Αν και το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πετά τέτοια δείγματα κάθε 7 – 10 μέρες, το συγκεκριμένο κάπου είχε παραπέσει και έτσι βρέθηκε.

Ειδικό όχημα κούριερ (με ψυγείο), χθες το πρωί, το παρέλαβε από το Καραμανδάνειο και συνοδεία συμβατικού οχήματος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής θα το μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αναλυθεί στο Ειδικό Εργαστήριο του ΑΠΘ.

  • Διαβάστε επίσης: Ρούλα Πισπιρίγκου σε Μάνο Δασκαλάκη μετά το θάνατο της Ίριδας: «Θα κάνουμε άλλο παιδί»

Το αίμα, που περιέχεται στο συγκεκριμένο φιαλίδιο, είχε ληφθεί από την 9χρονη στις 8 Απριλίου του 2021, λίγη ώρα μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Μέχρι τότε δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας και η εισαγωγή της έγινε μετά από καυγά του ζεύγους Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, έπειτα από τον μυστηριώδη θάνατο της 6μηνης Ιριδας.

Λέγεται πως πρόκειται για «σημαντικό» εύρημα, η ανάλυση του οποίου αναμένεται να βοηθήσει στις έρευνες, για το κατά πόσο είχε χορηγηθεί κεταμίνη ή κάποια άλλη φαρμακευτική ουσία, πριν το θάνατό της, τον Ιανουάριο του 2022.

«Μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες»

Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Ελλάδος Γρηγόρης Λέων, δήλωσε ότι είναι καθοριστικής σημασίας: «Βλέπουμε από μια νέα διερεύνηση των ανθρώπων του νοσοκομείου και ίσως μία μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση να προκύπτει ένα στοιχείο το οποίο είναι καθοριστικό. Ένα βιολογικό υλικό, όπως το αίμα μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες, ειδικά για τοξικολογικές εξετάσεις φαρμάκων και δηλητηρίων» είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το φιαλίδιο .

  • Διαβάστε επίσης: Ρούλα Πισπιρίγκου: Τηλεφωνούσε πιεστικά σε ιατροδικαστές για το θάνατο της Μαλένας

Ο κ. Λέων τόνισε ότι η ανεύρεσή του έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα. «Φαίνεται ότι είναι ένα φιαλίδιο (με αίμα) μετά από αρκετό καιρό και πέριξ του πρώτου επεισοδίου της Τζωρτζίνας» δήλωσε ο κ. Λέων, ενώ απαντώντας στο πώς μπορεί να φανεί χρήσιμο για τους ιατροδικαστές είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει από την αρχή της βασανιστικής ιστορίας αυτού του παιδιού μέχρι το τέλος. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι μόνο το τέλος. Έχουμε πολύ δρόμο. Είναι ένα δύσκολο περιστατικό ιατροδικαστικό».

Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, «η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδάκι που βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους, με πολλαπλούς εξωγενείς παράγοντες. Να μην εκπλαγούμε αν βρεθεί και μία διαφορετική ουσία από την κεταμίνη, η οποία βρέθηκε στο τέλος».

Και όπως υποστήριξε «ο δράστης μπορεί να προσπάθησε με άλλους τρόπους να στερήσει τη ζωή από αυτό το παιδί, να μην τα κατάφερε και στη συνέχεια να χρησιμοποιούσε φαρμακευτικές ουσίες για να άρει τις αντιστάσεις του θύματος».

in.gr