«Καρφί» Πολωνού πρωθυπουργού για το φονικό στην Κω: «Εμείς δεν έχουμε ούτε έναν μουσουλμάνο μετανάστη»
1 year, 6 months ago
6

O Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι έχει επανειλημμένα δηλώσει πως η Πολωνία δεν θα δεχτεί ποτέ «πρόσφυγες» από την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

O Πολωνός ευρωβουλευτής Dominik Tarczyński, υπεύθυνος και για την μεταναστευτική πολιτική της Πολωνίας είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση ότι στην Πολωνία «Έχουμε 0 μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες στην Πολωνία, για αυτό η Πολωνία είναι τόσο ασφαλής χώρα».

Αυτή δεν ήταν η δική του προσωπική του άποψη αλλά η εθνική πολιτική της Πολωνίας.

Από αυτό είναι κατανοητή η ταραχή του Πολωνού πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι, για την δολοφονία της 27χρονης Πολωνής στην Κω ο οποίος με δήλωσή του ζήτησε την έκδοση του υπόπτου για το αποτρόπαιο έγκλημα στην Πολωνία για να δικαστεί αυστηρότερα.

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστασίας. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο ώστε να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

Για τους Πολωνούς αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι αδιανόητο. Παράνομοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες να έχουν κατακλύσει την χώρα, να διαμένουν κανονικά, να εργάζονται κανονικά και κανείς να μη γνωρίζει αν έχουν ποινική ιστορία στις χώρες προελεύσεώς τους.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός με την δήλωση του αυτή έριξε μία μεγάλη «μπηχτή» σε όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα όχι μόνο για την -Ο Θεός να την κάνει- μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί αλλά και για τον ελληνικό ποινικό κώδικα ο οποίος έχει γίνει γνωστό σε όλη την Ευρώπη πως αποδίδει αστείες ποινές για βαρύτατα εγκλήματα.

Η ταραχή του Πολωνού πρωθυπουργού αντικατοπτρίζει και την ταραχή ολόκληρης της πολωνικής κοινωνίας. Αν το σκεφτεί κάποιος θα κατανόηση και την συμπεριφορά της Πολωνής Αναστάζια.

Η οποία αφελέστατα συσχετίστηκε με παράνομους αλλοδαπούς για τους οποίους δε γνώριζε τίποτα, κάτι που τελικά τι στοίχισε τη ζωή.

Αυτό έγινε διότι δεν διέθετε την απαιτούμενη «κοινωνική» παιδεία που διαθέτουν εδώ οι αυτόχθονες Έλληνες για να αποφεύγουν τις «κακοτοπιές» και έχουν γνώση μέχρι που φτάνουν τα όρια του κράτους και του ελληνικού πολιτικού συστήματος για να τους προστατέψουν από αυτές.

Με λίγα λόγια δεν ήταν «πονηρευμένη».

Όλα αυτά στους Πολωνούς φαίνονται αδιανόητα ειδικά όταν σε μία χώρα ακόμα και τα λεγόμενα… πατριωτικά κόμματα όπως το «Νίκη» καταλήγουν να υποστηρίζουν και να συμμετέχουν σε ένα παράλογο τριήμερο εθνικό πένθος για το ναυάγιο της Πύλου.

Σίγουρα ήταν ανθρώπινη τραγωδία, αλλά δεν έπρεπε να κηρυχθεί εθνικό πένθος καθώς δεν αφορούσε Έλληνες πολίτες, είναι κάτι που έλαβε χώρα στα διεθνή ύδατα και όποιος είχε αυτή την φαεινή ιδέα στην ουσία υιοθέτησε την κατηγορία ότι η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για ότι συνέβη έξω από την Πύλο.

Κι όμως ακόμα και ένα υποτίθεται πατριωτικό κόμμα όπως αυτοπροσδιορίζεται το «Νίκη» συμφώνησε και συμμετείχε σε αυτό.

Δημοσκοπικά, ενώ πριν δύο εβδομάδες φαινόταν να μπαίνει άνετα στην Βουλή, οι συνεχείς γκάφες του δασκάλου-ιεροκήρυκα επικεφαλής της, Δημήτρη Νατσιού και η δήλωση στήριξης της κυβερνητικής απόφασης για κήρυξη… «εθνικού πένθους» λόγω του ναυαγίου των παράνομων μεταναστών στην Πύλο, έφεραν το κόμμα πάλι στο όριο του 3%.

Ο Δ.Νατσιός αποφάσισε λοιπόν «εθνικό πένθος» για λαθρομετανάστες που έμπαιναν παράνομα στην χώρα για να πλαισιώσουν τα υπόλοιπα δύο εκατομμύρια παράνομων ή πρώην παράνομων μεταναστών που έχουν αλλοιώσει κρίσιμα την πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας.

Κάτι που ήχησε εξαιρετικά αρνητικά στα αυτιά των καλόπιστων ψηφοφόρων του κόμματος οι οποίοι εν τέλει δεν επιθυμούν να δουν την χώρα να αλλάζει πληθυσμό. Και αυτό πέρα από το ανθρωπιστικό στοιχείο της τραγωδίας του Ιονίου.

 pronews.gr 

Έτσι οι ψηφοφόροι του κόμματος και ή οι εν δυνάμει ψηφοφόροι, την μία έβλεπαν τον αρχηγό του κόμματος να μιλά για «Έλληνες καθαρογεννημένους« και την άλλη να συμμετάσχει στο «εθνικό πένθος» των αλλόδοξων Αφροασιατών που έρχονταν να αποικίσουν την χώρα