Οι Βρετανοί «βλέπουν» πυρηνικό πλήγμα στην Ελλάδα αν κλιμακωθεί η κατάσταση στην Ουκρανία
2 years, 1 month ago
6

Οι Βρετανοί «βλέπουν» πυρηνικό πλήγμα στην Ελλάδα αν κλιμακωθεί η κατάσταση στην Ουκρανία καθώς θα μπορούσε να ξεκινήσει πυρηνικός πόλεμος με αφορμή την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

Ναι είναι ένα πιθανό και εφιαλτικό σενάριο.

Θα μπορούσε να ξεκινήσει μια παγκόσμια σύρραξη με εκατομμύρια νεκρούς σε λίγες ώρες με την Ευρώπη και την Ελλάδα να πληρώνουν βαρύ τίμημα.

Άλλωστε για να ασχολούνται στο Princeton με προσομοιώσεις Γ’ ΠΠ και ολοκληρωτικού θερμοπυρηνικού πολέμου πάει να πει ότι όσοι ακόμα σκέφτονται στις ΗΠΑ ξέρουν πως είναι πολύ πιθανό να συμβεί εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίσει την ίδια πολιτική (πολλοί σκέφτονται ότι αυτός είναι και ο τελικός της σκοπός, άγνωστο γιατί), έναντι της Ρωσίας.

Η προσομοίωση που έκανε το Πανεπιστήμιο Princeton στις ΗΠΑ, δημοσιεύτηκε από την βρετανική Daily Mail και αφορά το πώς θα μπορούσε να καταλήξει μια συμβατική πολεμική σύγκρουση ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία που εξελίσσεται σε πυρηνικό πόλεμο είναι εν μέρει αποκαλυπτική.

Και λέμε εν μέρει γιατί η προσομοίωση ΔΕΝ περιλαμβάνει μέσα την Κίνα. Η Κίνα σε περίπτωση Γ’ ΠΠ δεν θα μείνει αμέτοχη για τον εξής απλό λόγο:

Αν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κερδίσουν τον πόλεμο έστω και με βαριές απώλειες αλλά παραμείνουν λειτουργικές, τότε αμέσως μετά ακολουθεί η Κίνα. Οι Αμερικανοί δεν θέλουν αντιπάλους στην παγκόσμια ηγεμονία.

Το βίντεο έχει τίτλο «Plan A» και διάρκεια τέσσερα λεπτά.

Πυρηνικός πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ/ΝΑΤΟ

Όλα ξεκινούν με μια συμβατική πολεμική σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την προσομοίωση του Princeton, πρόκειται για την Α’ Φάση (Tactical Plan).

Συγκεκριμένα:

Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους, έχοντας μεγαλύτερες συμβατικές δυνάμεις καθώς είναι σαράντα χώρες εναντίον μίας, προελαύνουν.

Το Κρεμλίνο πυροδοτεί προειδοποιητικό πυρηνικό όπλο από στρατιωτική βάση στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας στη Βαλτική Θάλασσα.

Το ΝΑΤΟ απαντά με αεροπορικό πυρηνικό χτύπημα.

Εκτιμώμενος αριθμός απωλειών στην Α’ Φάση του πυρηνικού πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ/ΝΑΤΟ: 2,6 εκατομμύρια θάνατοι τις πρώτες τρεις ώρες (πολύ αισιόδοξη εκτίμηση, μάλλον στο Princeton δεν θέλουν να «τρομάξουν» ιδιαίτερα τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, για να μην εξεγερθούν κατά των πολιτικών των κυβερνήσεών τους).

Ακολουθεί η Β’ Φάση (The Counterforce Plan). Ειδικότερα:

Ακολουθεί η απάντηση από τη Ρωσία με 300 πυρηνικές κεφαλές που μεταφέρουν αεροσκάφη ή εκτοξεύονται από στρατιωτικές βάσεις με πυραύλους μικρού βεληνεκούς, την ώρα που βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ απογειώνονται, ρίχνοντας 180 πυρηνικές κεφαλές σε ρωσικούς στόχους.

Μια από τις ρωσικές πυρηνικές κεφαλές πέφτει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

Οι 300 ρωσικές πυρηνικές κεφαλές έχουν προκαλέσει ισοπέδωση στην Ευρώπη.

Εκτιμώμενες απώλειες: 3,4 εκατ. άνθρωποι την πρώτη ώρα.

Σειρά παίρνει η Γ’ Φάση και τελευταία (The Countervalue Plan).

Η Ευρώπη έχει καταστραφεί από τα πυρηνικά. Το ΝΑΤΟ εξαπολύει στρατηγικό πυρηνικό χτύπημα με 600 κεφαλές από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ και πυρηνικά υποβρύχια.

Την ίδια στιγμή η Ρωσία έχει εξαπολύσει πυρηνικές κεφαλές από σιλό, μηχανοκίνητες μονάδες με κινητούς εκτοξευτήρες πυραύλων και υποβρύχια και αυτή την φορά χτυπιούνται στην Ελλάδα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Κρήτη.

Εν ολίγοις η Ελλάδα που γνωρίζαμε παύει να υφίσταται.

ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και Ρωσία βομβαρδίζουν με πυρηνικά τις 30 μεγαλύτερες πόλεις και οικονομικά κέντρα της άλλης, χρησιμοποιώντας 5 με 10 πυρηνικά όπλα (ανάλογα με τον πληθυσμό) σε μια προσπάθεια να αφανίσουν ή μία την άλλη. Εκτιμώμενες απώλειες: 85 εκατομμύρια άνθρωποι σε 45 λεπτά.

Μιλάμε πλέον για κατάσταση DEFCON 1 που σημαίνει «total nuclear war» και εφαρμογή του δόγματος MAD (Mutual assured destruction) και από τις δύο πλευρές.

Εκτίμησή μας είναι πως οι νεκροί θα είναι πολύ περισσότεροι από 85 εκατομμύρια…

Μία εκτίμηση για 600 δισ. νεκρούς θα ήταν πολύ πιο ρεαλιστική ενώ με την σχεδόν βέβαιη συμμετοχή και της Κίνας θα ξεπερνούσε το ένα δισ. ανθρώπους.

Το μετέπειτα θα είναι και το πιο δύσκολο.

Οι υπόλοιποι άνθρωποι στον πλανήτη θα πρέπει να μάθουν να ζουν με την ραδιενέργεια ενώ όσο κι αν φαίνεται αστείο, χώρες της Αφρικής και της Ασίας που δεν θα έχουν υποστεί direct nuclear hits θα έχουν αναβαθμισμένο ρόλο στα ερείπια του πλανήτη…

pronews.gr