Αυτή είναι η Γεωργιανή οικιακή βοηθός που «άδειαζε» σπίτια σε περιοχές της Αττικής
3 years, 11 months ago
6

Διοχέτευε τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων ή σε ενεχυροδανειστήρια, προκειμένου να αποκομίσει άμεσα οικονομικό όφελος

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες μίας 40χρονης γυναίκας από τη Γεωργία, η οποία εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, στους οποίους πήγαινε ως οικιακή βοηθός και τους έκλεβε. 

Η 40χρονη Γεωργιανή συνελήφθη στις 18 Δεκεμβρίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενη για διακεκριμένη κλοπή, κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και πλαστογραφία.

Πρόκειται για την (επ) TARCHNISHVILI ή TARHNISHVILI ή LOMJARIA (ον) TAMARI ή TAMAR του IRAKLI ή LOSEBI και της MANANA ή MANAN ή KETEVAN , γεννηθείσα την 7-9-1980 στη Γεωργία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτής και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 7-7-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η έρευνα για την συγκεκριμένη γυναίκα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία θυμάτων της για κλοπή από οικία με λεία κοσμήματα μεγάλης αξίας. Ως προς τον τρόπο δράσης της και όπως προέκυψε από την έρευνα, η κατηγορούμενη αρχικά εντόπιζε στο διαδίκτυο αγγελίες που αναζητούσαν οικιακή βοηθό, επικοινωνούσε με τους ενδιαφερόμενους και καταφέρνοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, επιτύγχανε την πρόσληψή της. Σε μερικές περιπτώσεις, ως αποδεικτικό στοιχείο της ταυτότητάς της, επιδείκνυε πλαστή βεβαίωση άδειας διαμονής.

Κατά το χρόνο εργασίας της, εκμεταλλευόμενη είτε την απουσία των ενοίκων είτε την εμπιστοσύνη που της έδειχναν, αφαιρούσε από το εσωτερικό της οικίας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα. Κατόπιν, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες αποχωρούσε από την οικία. Αμέσως δε μετά την αποχώρησή της, απενεργοποιούσε την τηλεφωνική σύνδεση που χρησιμοποιούσε, προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό της. Στη συνέχεια διοχέτευε τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων ή σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια, προκειμένου αφενός να αποκομίσει άμεσα οικονομικό όφελος και αφετέρου να μην έχει στην κατοχή της τα πειστήρια των παράνομων ενεργειών της.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρολόγια χειρός, κοσμήματα, ασημένια είδη σερβιρίσματος, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

newsbreak.gr