Apple – Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας φέρεται να ετοιμάζει η εταιρεία
3 years, 28 days ago
6

Η Apple σχεδιάζει το λανσάρισμα μάσκας επαυξημένης πραγματικότητας (AR) για την επόμενη χρονιά ενώ η ισχύς του νέου gadgets θα είναι ανάλογη ενός υπολογιστή Mac.

Αυτά αναφέρει σε τελευταίο του ενημερωτικό σημείωμα προς επενδυτές ο κορυφαίος αναλυτής της TFI Asset Management, Ming-Chi Kuo, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στις «προβλέψεις» των κινήσεων που πραγματοποιεί η αμερικανική εταιρεία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Kuo διατηρεί ένα αξιοθαύμαστο ρεκόρ επιτυχημένων προβλέψεων κυρίως επειδή διαθέτει έγκυρες πηγές σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας που χρησιμοποιεί η Apple. Δηλαδή μέσα στις εταιρείες που προμηθεύουν την Apple με υλικά και εξαρτήματα.

Στην τελευταία του πρόβλεψη αναφέρει ότι η τεράστια υπολογιστική ισχύς που θα είναι εγκατεστημένη στη μάσκα επαυξημένης πραγματικότητας θα της επιτρέπει να εκτελεί κάθε είδους «αποστολή» χωρίς να απαιτείται η διασύνδεση με smartphone ή υπολογιστή. Σημειώνεται ότι προγενέστερες αναφορές ήθελαν τα «έξυπνα γυαλιά» της Apple να χρειάζονται σύνδεση με iPhone για να λειτουργήσουν.

Οι νεότερες εξελίξεις προφανώς σχετίζονται με την ανάπτυξη των νέων επεξεργαστών για τους υπολογιστές Mac της εταιρείας. Τα συγκεκριμένα μοντέλα επεξεργαστών, η σειρά M1, ξεπερνούν σε επιδόσεις τους αντίστοιχους επεξεργαστές της Intel προσφέρονται παράλληλα καλύτερη διαχείριση της ενέργειας. Άρα μεγαλύτερη αυτονομία.

Το φθινόπωρο του 2021 η Apple παρουσίασε τα βελτιωμένα μοντέλα M1 Pro και M1 Max. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Kuo η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει στο AR headset ένα μοντέλο επεξεργαστή που θα βασίζεται στον αρχικό M1.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Kuo αναφέρει ότι η Apple δεν σχεδιάζει τα «γυαλιά» σαν αντικαταστάτη του iPhone, αλλά περισσότερο σαν ένα συμπληρωματικό gadget. Θα το εντάξει δηλαδή στην γκάμα των wearable συσκευών της, όπως τα AirPods και το Apple Watch.

Σε κάθε περίπτωση η νέα συσκευή θα κάνει χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας, της τεχνολογίας δηλαδή που επιτρέπει την «τοποθέτηση» ψηφιακών εικόνων πάνω σε αντικείμενα και επιφάνειες του πραγματικού περιβάλλοντος.

Πηγή: OT.gr