Πέθανε o Γιώργος Τράγκας
3 years, 1 month ago
6

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 72 ετών ο Γιώργος Τράγκας το πρωί της Τρίτης, έχοντας δώσει μάχη με τον κορωνοϊό, όντας ανεμβολίαστος, στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, είχε μπει χθες σε μηχάνημα τεχνητού νεφρού καθώς επιδεινώθηκε και η νεφρική του λειτουργία. Ο κ. Τράγκας είχε μια καρδιακή επιπλοκή η οποία οδήγησε και στη διασωλήνωση, προκάλεσε πνευμονικό οίδημα με αποτέλεσμα να χρειαστεί τοποθέτηση στεντ. Τελικά δεν άντεξε με αποτέλεσμα να καταλήξει τα ξημερώματα.

Η ανακοίνωση του Σωτηρία

«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’ ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου».

Εν τω μεταξύ με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Γιώργου Τράγκα, Πάρις Κουρτζίδης τον αποχαιρετά, λέγοντας πως από την θλίψη δεν έχει λόγια. «Έφυγε ένας πραγματικός φίλος, δεν έφυγε μόνο ένας Ελεύθερος Άνθρωπος», γράφει και συμπληρώνει «στο επανιδείν Γιώργο. Ο Θεός να σε αναπαύσει. Κι εμείς οφείλουμε να σε τιμήσουμε».

Η ανάρτησή του:

 

Γιατί δεν είχε κάνει το εμβόλιο

Μιλώντας τα προηγούμενα 24ωρα, ο Πάρις Κουρτζίδης, εκπρόσωπος τού κόμματος του Γιώργου Τράγκα, είχε σημειώσει πως ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν αντιεμβολιαστής, αλλά ότι «ο Γιώργος Τράγκας έχει ο ίδιος εκφράσει τις θέσεις του υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού».

Εξηγώντας γιατί ο Γιώργος Τράγκας δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, είχε πει πως «είχε μια αλλεργία που έδινε πιθανότητα παρενέργειες και επειδή ήταν διαβητικός και δεν ήθελε να απορρυθμιστεί το ζάχαρο, το φοβόταν. Το σκεφτόταν όμως».

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του ήταν γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες. Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond), ως πολιτικός σχολιαστής.

Ο Γιώργος Τράγκας έγινε γνωστός από περιστατικό που συνέβη το 1988, όταν όντας ανταποκριτής του Ελεύθερου Τύπου στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου, πραγματοποιούσε ρεπορτάζ όταν νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. Στις ανταποκρίσεις του παρουσίαζε την κατάσταση της υγείας του Παπανδρέου ως πολύ χειρότερη σε σχέση με τα επίσημα ιατρικά ανακοινωθέντα του νοσοκομείου και τους ανταποκριτές των υπόλοιπων εφημερίδων. Επίσης σχολίαζε δηκτικά την ερωτική σχέση του πρωθυπουργού με την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη. Αυτό δημιούργησε εντάσεις στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα ο ιδιαίτερος γραμματέας του, Μιχάλης Ζιάγκας, αρχικά να επιτεθεί σωματικά με γροθιές στον Τράγκα και στη συνέχεια να τον κυνηγήσει στους κήπους του νοσοκομείου.

Στο ραδιόφωνο διατηρούσε εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εκδίδει, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio. Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8. Η εκπομπή που έχει στον Crash Radio μεταδίδεται και τηλεοπτικά μέσω του περιφερειακού σταθμού Δίον TV στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προηγουμένως, η ίδια εκπομπή μεταδιδόταν από το Euro TV (επίσης στην Κεντρική Μακεδονία), ενώ είχε εκπομπή και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Βεργίνα TV και στο Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.

Η ενασχόληση με την πολιτική

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «Ελεύθεροι Άνθρωποι». Σκοπός του, όπως υποστήριξε, ήταν να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στο κόμμα συμμετείχαν ως συνιδρυτές ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος. Τους επόμενους μήνες, τη συμπόρευση τους με τους Ελεύθερους Ανθρώπους ανακοίνωσαν το Μέτωπο Νίκης της Ραχήλ Μακρή, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο του Δημήτρη Καζάκη, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, την Ελληνική Πολιτική Συνείδηση, το Κόμμα Δανειοληπτών-Ταυτότητα Κεντρώων, το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα, το κόμμα Δημοκρατικά Ενωμένων Πολιτών, το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών, καθώς και με μεμονωμένους πρώην βουλευτές και πολιτευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Νέας Δημοκρατίας, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Ελληνικής Λύσης.

Ωστόσο, κατά τους επόμενους μήνες σημειώθηκαν αποχωρήσεις από το σχηματισμό με κυριότερες αυτές του Νίκου Νικολόπουλου και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, της Ραχήλ Μακρή, του Νίκου Καραχάλιου και των σχηματισμών Ε.ΠΑ.Μ., ΔΗ.Κ.ΚΙ. και Κ.ΕΛ.ΔΑ.

Για τα εμβόλια

Στο crashonline.gr αναφορικά με τις θέσεις του κόμματος του Γιώργου Τράγκα για τα εμβόλια εντοπίζονται τα εξής:

«Το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης εξέθρεψε την ολιγαρχία του πλούτου της Αθήνας και ισοπέδωσε την αστική και εργατική τάξη. Αυτό δημιουργεί τώρα έναν ιδιότυπο εμφύλιο μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων».

«Υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών όπως γίνεται στην Ελλάδα με πλάγιους και ευθείς εκβιασμούς και διαφόρων μορφών απειλές αποτελούν μια σύγχρονη τυραννία και προσβάλλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ηθική της ιατρικής επιστήμης».