Οι αντιδράσεις για την αποδοχή του Πάπα στα ομόφυλα ζευγάρια
4 years, 2 months ago
6

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε ένα ιστορικό βήμα και υποστήριξε δημόσια ότι εγκρίνει την πολιτική ένωση ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Θετικές και αρνητικές οι αντιδράσεις στο μήνυμα υποστήριξης.

Το ιστορικό μήνυμα υποστήριξης του Πάπα Φραγκίσκου προς τους ομοφιλόφυλους για το δικαίωμα να δημιουργούν οικογένεια έφερε ανακούφιση αλλά και αντιδράσεις.

Οι απόψεις του αυτές διατυπώθηκαν στο ντοκιμαντέρ «Φρανσέσκο: η ζωή και η διδασκαλία του Πάπα Φραγκίσκου» που παρουσιάστηκε στη Ρώμη. Εκτός από τα όσα λέει στην ταινία του Ρώσου σκηνοθέτη Εβγκένι Αφινέβσκι ακολούθησε και επίσημη ανακοίνωση του Βατικανού:

«Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να ζουν μέσα σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού και δικαιούνται μια οικογένεια. Κανείς δεν θα έπρεπε να τίθεται εκτός κοινωνικού συνόλου ή να νιώθει δυστυχισμένος για τον λόγο αυτό. Πρέπει να φτιάξουμε έναν ειδικό νόμο, ώστε να είναι καλυμμένοι από νομικής απόψεως. Έδωσα μάχη γι’ αυτό».

Η υποδοχή του μεγάλου ανοίγματος από τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχε πολλές όψεις:

«Είναι μια εκπληκτική τοποθέτηση, μια εκπληκτική δήλωση, κάτι που δεν θα περίμενα ποτέ να κάνει ένας Πάπας όχι για αρκετές γενιές, τουλάχιστον. Δηλώνοντας υποστήριξη στις επίσημες ενώσεις ομόφυλων ζευγαριών πολιτικών συνδικάτων, αλλάζει πραγματικά τη συζήτηση στους κόλπους της Εκκλησίας για τα θέματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων», λέει ο Φράνισις ντε Μπερνάρντο, εκτελεστικός δ/ντης της οργάνωσης New Ways Ministry.

Οι δηλώσεις του Πάπα έχουν προκαλέσει και αντιδράσεις. Η Ρόζα Λόπες είναι νοικοκυρά από το Μεξικό όπου υπάρχει μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες καθολικών στον κόσμο: «Διαλύεται η κοινωνία αλλά κυρίως για τα παιδιά είναι κακό παράδειγμα».

«Δεν περιμέναμε την αναγνώριση από την Εκκλησία. Πιο πολύ περιμέναμε να μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες μας» είναι η άποψη του Ραούλ Καποράλ Μόντες, ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Όπως αναφέρει το euronews, κανείς από τους προκατόχους του Πάπα Φραγκίσκου δεν είχε αρθρώσει ποτέ παρόμοιο λόγο. Αντιθέτως τόσο ο Βενέδικτος 15ος όσο και ο Ιωάννης Παύλος 2ος είχαν καταδικάσει στα κηρύγματά τους τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

news247.gr