Στην Σιγκαπούρη βγήκαν στους δρόμους οι πρώτοι «Robocops» για την αντιμετώπιση της… τρομοκρατίας (βίντεο) Ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη υπόσχονται ένα δυστοπικό μέλλον για την Ανθρωπότητα
1 year, 7 months ago
6

Ζούμε σε μία δυστοπική εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ φαίνεται πως θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους σε πολλές εργασίες και θα ελέγχουν και την ζωή τους.

Φαίνεται πως οι κύκλοι που προωθούν αυτές εξελίξεις δεν έχουν κατανοήσει τον κίνδυνο που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν κατά της ανθρωπότητας.

Ήδη η τεχνητή νοημοσύνη ετοιμάζεται να γράφει… αγίες γραφές και να δημιουργεί θρησκείες και τα πρώτα ρομπότ – αστυνομικοί έχουν ξεχυθεί σε διάφορες πόλεις του πλανήτη για να περιπολούν για το καλό των ανθρωπίνων κοινωνιών.

Ρομπότ περιπολίας της Αστυνομίας της Σιγκαπούρης (SPF) έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο της πόλης από τον περασμένο Απρίλιο, για να συνδράμουν κατά της τρομοκρατίας.

Μάλιστα υπάρχουν πλάνα προκειμένου να αναπτυχθούν πολύ περισσότερα από αυτά τα ρομπότ σε όλη τη Σιγκαπούρη.

Αυτό μεταδίδει το δίκτυο CNA επικαλούμενο ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.

Αυτές οι νέες προσθήκες στο τεχνολογικό οπλοστάσιο της SPF έρχονται αφού η αστυνομία δοκίμασε διάφορα πρωτότυπα των ρομπότ στο πλαίσιο του Project MATAR (Πολλαπλών χρήσεων Παντός Εδάφους Αυτόνομο Ρομπότ).

Μια παλαιότερη έκδοση του ρομπότ περιπολίας είχε επίσης αναπτυχθεί δοκιμαστικά στην περσινή παρέλαση της Εθνικής Ημέρας.

Κάθε ρομπότ είναι εξοπλισμένο με κάμερα οπτικού πεδίου 360 μοιρών. Η κάμερα μπορεί να ανυψωθεί έως και 2,3 μέτρα, επιτρέποντας στους αξιωματικούς στην αίθουσα επιχειρήσεων της αστυνομίας του αεροδρομίου να έχουν καλύτερη θέαση του τι συμβαίνει στο έδαφος.

Οι πολίτες μπορούν να πατήσουν ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης στο μπροστινό μέρος του ρομπότ για να επικοινωνήσουν απευθείας με την αστυνομία και να λάβουν αμέσως απάντηση από έναν αξιωματικό στην αίθουσα επιχειρήσεων.

Τα ρομπότ μπορούν να μεταδίδουν ηχητικά μηνύματα μέσω ενσωματωμένων ηχείων και να εμφανίζουν μηνύματα σε μια οθόνη.

 

Με τη βοήθεια σειρήνων και ηχείων, τα ρομπότ είναι επίσης σε θέση να επιβάλλουν τοπική καραντίνα, να εκκενώσουν έναν χώρο ή να προειδοποιούν τους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού πριν φτάσουν στο σημείο οι αξιωματικοί.

Ο Λιμ Κε Γουέι, επικεφαλής των επιχειρήσεων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αεροδρομίου της Σιγκαπούρης, είπε στους δημοσιογράφους:

«Η λειτουργία των ρομπότ περιπολίας στο αεροδρόμιο Τσανγκί… αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο μέσω της εξερεύνησης της ρομποτικής και της αστυνόμευσης. Τα ρομπότ περιπολίας λειτουργούν αυτόνομα δίπλα στους αξιωματικούς μας, παρέχοντας επιπλέον μάτια στο έδαφος».

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή στο Σαν Φρανσίσκο σκοπεύει να επιτρέψει στις δυνάμεις επιβολής της τάξης να χρησιμοποιούν ρομπότ ικανά να σκοτώνουν επαληθεύοντας την θρυλική σειρά ταινιών «Robocop».

Μάλιστα η δημοτική αρχή είπε ότι πρόκειται για «λύση της ύστατης προσφυγής».

Για άλλη μία φορά λοιπόν η πραγματικότητα επαληθεύει την λεγόμενη επιστημονική φαντασία (που τελικά δεν είναι φαντασία, αλλά τρόπος συλλογικής προετοιμασίας των μαζών για αυτά που έρχονται).

 

 

 pronews.gr