Όλοι έχουμε γελάσει με την ιστορία του Θόδωρου ο οποίος για να καλύψει την εξωσυζυγική του σχέση έχει επινοήσει ένα φανταστικό φίλο και συνεργάτη, τον Λευτεράκη. Όλα κυλούν ήρεμα μέχρι τη στιγμή που ο Λευτεράκης θα εμφανιστεί ολοζώντανος μπροστά του.
Ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά υπογράφουν τη διασκευή του σεναρίου και οι Φαίη Ξυλά, Λευτέρης Ελευθερίου, Ευαγγελία Συριοπούλου Ζωή Ναλμπάντη, Αντώνης Κρόμπας, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Αντώνης Καλομοιράκης θα υποδυθούν τους υπόλοιπους χαρακτήρες.
Η νοσταλγική μελωδία του Θέμη Καραμουρατίδη και οι στίχοι του Γεράσιμου Ευαγγελάτου που μιλούν για μυστικούς προορισμούς, με τις υπέροχες φωνές της Κατερίνας Πολέμη και του Δημήτρη Κόψη, είναι οι «Κοινές αναφορές», το τραγούδι δηλαδή που θα «ντύσει» μουσικά την κωμωδία.
Απόψε στις 21:00, «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» χτυπάει το κουδούνι και κάνει ποδαρικό στα Νεοκλασικά!