Σύμφωνα με την εγχώρια αγορά του real estate πρόκειται για deal – ρεκόρ, καθώς βγήκε στην αγορά για 18 εκατομμύρια ευρώ
Ένα από τα πιο εμβληματικά σπίτια του Παλαιού Ψυχικού, πατρικό σπίτι του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Τσακίρη, άλλαξε χέρια πριν από λίγες ημέρες.
Πρόκειται για ένα μοναδικό αρχοντικό στην οδό Στρατηγού Καλλάρη που, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαδίκτυο, είναι περίπου 1.100 τετραγωνικά μέτρα, σε οικόπεδο τριών στρεμμάτων.
Σύμφωνα με την εγχώρια αγορά του real estate πρόκειται για deal – ρεκόρ, καθώς βγήκε στην αγορά για 18 εκατομμύρια ευρώ.
Η πώληση πραγματοποιήθηκε έπειτα από συνεργασία της γνωστής Ελληνοαμερικανίδας μεσίτριας Maria Contos των Sotheby’s Aμερικής και των Christie’s Ελλάδας, οι οποίοι εκπροσωπούνται από την οικογένεια Πλουμή.
Στη συγκεκριμένη βίλα -στην οποία είχαν διοργανωθεί πλούσιες κοσμικές βραδιές κατά το παρελθόν, τις οποίες οι κάτοικοι της περιοχής θυμούνται ακόμη και τώρα, λόγω της κοινωνικής ζωής της οικογένειας Τσακίρη, ζούσε τα τελευταία χρόνια η πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Τσακίρη, Πάολα Βαγιωνή στην κατοχή της οποίας είχε περιέλθει το οίκημα.
Κάποιοι χαρακτηρίζουν τη βίλα ένα από τα πιο αριστοκρατικά σπίτια των Βορείων Προαστίων γι΄ αυτό και απ΄ ό,τι ακούγεται οι προσφορές ήταν πολλές.
Η συγκεκριμένη βίλα με τις τοιχογραφίες, τα σπάνια μάρμαρα και τους σκαλιστούς τοίχους ήταν γνώριμη καθώς είχε φωτογραφηθεί σε editorial μόδας και είχε «πρωταγωνιστήσει» σε ουκ ολίγα διαφημιστικά.
Οι παλαιότεροι των εφοπλιστικών σαλονιών θυμούνται τον πατέρα Τσακίρη να κάθεται στο γαλλικού τύπου σκαλιστό γραφείο του και να συνομιλεί με φίλους του, άλλους ισχυρούς άνδρες των επιχειρήσεων και της θάλασσας.
Ακούγεται μάλιστα ότι είχε έρωτα με τη συγκεκριμένη βίλα καθώς είχε πληρώσει μια περιουσία για να φέρει τεχνίτες από το εξωτερικό προκειμένου να επιμεληθούν την εσωτερική της τεχνοτροπία που παραπέμπει σε γαλλικό παλάτι.
Αστικός μύθος λέει ότι, κατά τα εγκαίνιά της, πανίσχυρος εφοπλιστής τον συνεχάρη για το υψηλό του γούστο λέγοντας μεταξύ αστείου και σοβαρού: «Μα, δεν πρόκειται για σπίτι, αλλά για τις ελληνικές Βερσαλλίες».
Είχε σίγουρα δίκιο. Το μόνο που μένει είναι να δούμε τι χρήση πρόκειται να του κάνει ο νέος αγοραστής, ο οποίος απ΄ ό,τι λένε οι περίοικοι είναι Έλληνας του εξωτερικού.