Στην κάμερα του «MEGA Καλημέρα» μίλησε η Ναταλία Τσαλίκη. Η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε στο #metoo και στις δύσκολες συμπεριφορές που βίωσε στο θέατρο.
«Έχω ξεχωρίσει κάποια έργα και κάποιους ρόλους, που με πήγαν παραπέρα, και αυτοί ήταν οι δύσκολοι ρόλοι», είπε αρχικά και έκανε ειδική μνεία στην τηλεόραση και στις επαναλήψεις των σειρών που έχει παίξει.
«Δεν με ενοχλούν οι επαναλήψεις, ίσα – ίσα με μαθαίνουν άνθρωποι νεότεροι από κάτι που έκανα πριν 20 χρόνια. Όταν έχω αγαπήσει κάτι χαίρομαι να υπάρχει κοινό που το βλέπει», σημείωσε η ηθοποιός.
«Έχω αγαπήσει πολύ το Βίος Ανθόσπαρτος και το Άκρως Οικογενειακόν», συμπλήρωσε.
Για τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο χώρο του θεάτρου, η Ναταλία Τσαλίκη άστραψε και βρόντηξε.
«Με στεναχωρεί που όταν παρουσιάζεται ένα γεγονός δίνουμε λιγότερη έμφαση και σημασία στο ίδιο το γεγονός και περισσότερη στο τί θα πούμε. Γινόμαστε αυτόκλητοι κριτές, καταδικάζουμε, διχαζόμαστε, παίρνουμε θέσεις και γίνεται ένα είδος ριάλιτι πάνω στο #metoo, το οποίο υποβαθμίζεται τελικά. Μας ενδιαφέρει πιο πολύ το γύρω – γύρω», σημείωσε η ηθοποιός και τόνισε:
«Έχω βιώσει δύσκολες συμπεριφορές στο θέατρο και γι΄αυτό πήρα αμέσως θέση όταν ξεκίνησε το #metoo. Είπα καλά «κάνουν και μιλάνε και εκτίθενται». Πρέπει να τους σεβαστούμε. Είναι πολύ δύσκολο και γενναίο το να μπορείς να εκθέτεις τα τραύματά σου έτσι».
«Καλό είναι όλο αυτό να μην ξεχαστεί. Γι΄αυτό και συνεχίζουμε να μιλάμε αλλά να είναι αυτή η πρόθεση και να μην αναμασάμε ποιος έκανε τι σε ποιον. Να δημιουργηθεί ένα πεδίο που να συνεχίζουν οι άνθρωποι να εκδηλώνονται και να εκφράζουν αυτά που έχουν περάσει. Οι μελλοντικοί καταχραστές εξουσίας θα μαζευτούν αν μιλάνε οι άνθρωποι και θα το σκεφτούν δύο και τρεις φορές», υπογράμμισε.
Για τις κριτικές που μπορεί να τις κάνουν όσοι τη βλέπουν στις παραστάσεις, είπε: «Είναι δεκτές όλες οι κριτικές και οι απόψεις. Αυτή είναι η δουλειά μας».
Τέλος, μιλώντας για το «Κουκλόσπιτο Μέρος Β», το έργο στο οποίο πρωταγωνιστεί στο Θέατρο «Άνεσις», είπε: «Είναι ένα έργο που γράφτηκε τέσσερα χρόνια πριν. Παίρνει αφορμή το «Κουκλόσπιτο» του Ίψεν αλλά παρακολουθώντας την ηρωίδα και το γιατί επανέρχεται 20 χρόνια μετά στο σπίτι που άφησε, βλέπουμε ότι πολλά ζητήματα δεν έχουν λυθεί. Οι ανισότητες, η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα, τα κοινωνικά θέματα, οι σχέσεις των ανθρώπων».