Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να ανεβαίνει και το δολάριο θα γίνει… χαρτί υγείας» Αγοράστε Prada, Panerai, Polo, χρυσό, ασήμι, BC τώρα που μπορείτε»
1 year, 7 months ago
6

O διάσημος οικονομολόγος Ρόμπερτ Κιγιοσάκι αναφέρθηκε στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και είπε ότι αναμένεται να επιδεινωθεί και το αμερικανικό δολάριο θα γίνει «χαρτί υγείας».

Σε αυτό το μακροοικονομικό τοπίο, συνηθίζει να προτρέπει τους επενδυτές να βάζουν τα χρήματά τους σε επενδυτικά προϊόντα όπως το Bitcoin (BTC), ο χρυσός και προϊόντα πολυτελείας – προτού ο «συστημικός πληθωρισμός» εκτοξεύσει τις τιμές τους.

Ο συγγραφέας επίσης επεσήμανε ότι ο καπιταλισμός αντιμετωπίζει μια σοβαρή υπαρξιακή απειλή λόγω της αύξησης των επιτοκίων…

Ενδιαφέρον δε έχει το γεγονός ότι προσφάτως είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο επιτοκίου που αντιμετώπιζαν οι αμερικανικές τράπεζες, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν κραχ.

«Ψώνισε μέχρι τελικής πτώσης. Οι τιμές λιανικής πέφτουν. Η αύξηση των επιτοκίων σκοτώνει τον καπιταλισμό.

Πλούσιες μάρκες προς πώληση. Αγοράστε πριν ο συστημικός πληθωρισμός τεθεί υπό έλεγχο.

Ο πληθωρισμός είναι συστημικός, όχι παροδικός. Αγοράστε Prada, Panerai, Polo, χρυσό, ασήμι, BC πριν γίνουν ακριβές οι μάρκες» είπε.

Ταυτόχρονα, ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να διευκρινίσει το κοινό-στόχο των tweets του.
Ο συγγραφέας, ο οποίος εδώ και καιρό ζητούσε ετοιμότητα για ένα πιθανό παγκόσμιο οικονομικό κραχ, δήλωσε ότι τα μηνύματά του δεν προορίζονται «για ανθρώπους με νοοτροπία φτωχού ή μικρομεσαίου».

«FYI. Τα tweets μου δεν είναι για όσους έχουν νοοτροπία φτωχού ή μεσοαστού.

Είναι τροφή για σκέψη.

Αν πιστεύεις ότι το να είσαι φτωχός είναι το καλύτερο και τα χρήματα είναι κάτι κακό, τότε μείνε φτωχός.

Εάν πιστεύεις ότι η μεσαία τάξη είναι το καλύτερο για εσένα, μείνε στο σχολείο.

Αν θέλεις να γίνεις πλούσιος, πρέπει η νοοτροπία σου να προσιδιάζει σε πλούσιους» πρόσθεσε.

Ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι είχε κατηγορήσει τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell ως ψεύτη σε ό,τι αφορά αυτά τα οποία έλεγε για την κατάσταση του πληθωρισμού.

Αντίθετα με ό,τι διατείνονταν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται, ενώ η πρόσφατη τραπεζική κρίση πιθανότατα θα επιδεινώνει την κατάσταση.

Κατά την άποψή του, ο Kiyosaki, οι ΗΠΑ θα τυπώσουν περισσότερα χρήματα για να διασώσουν τις τράπεζες που κατέρρευσαν, κάτι το οποίο θα μεταφραστεί σε υψηλότερο πληθωρισμό.

Σε αυτή τη γραμμή, πιστεύει ότι η νομισματική πολιτική πιθανότατα θα υποτιμήσει περαιτέρω το δολάριο, εξισώνοντας το νόμισμα σε αξία με το «χαρτί υγείας».

«Η Αμερική παραβιάζει όλους τους νόμους για το χρήμα όλα αυτά τα χρόνια και ο κόσμος λέει “χορτάσαμε πια”, οπότε εντάσσονται στους BRICS.
(…) Αυτό σημαίνει ότι το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιούσε το δολάριο θα θα πει “Δεν το θέλουμε πια”».

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Κιγιοσάκι, αυτό που παίζει επί του παρόντος είναι οι επιπτώσεις του λεγόμενου Διλήμματος του Triffin, που πήρε το όνομά του από τον Βελγοαμερικανό οικονομολόγο Rober Triffin, ο οποίος, το 1960, έθεσε ένα θεμελιώδες πρόβλημα στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα.
(Το Δίλημμα του Triffin ή αλλιώς το Παράδοξο του Triffin αναφέρεται σε μια ανοιχτή σύγκρουση συμφερόντων σε μια χώρα που το νόμισμα της χρησιμοποιείται ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Μια χώρα σαν τις ΗΠΑ, δηλαδή, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Δίλημμα προκύπτει καθώς η χώρα που το νόμισμα της χρησιμοποιείται ως παγκόσμιο αποθεματικό πρέπει να επιλέξει μεταξύ των εγχώριων βραχυπρόθεσμων εσωτερικών αναγκών και των διεθνών μακροπρόθεσμων στόχων της.

Όταν ένα εθνικό νόμισμα χρησιμοποιείται ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα, υπάρχει μια αναδυόμενη σύγκρουση συμφερόντων για τη δεσπόζουσα χώρα, μεταξύ της εξυπηρέτησης της εγχώριας νομισματικής πολιτικής της, και ταυτόχρονα της διατήρησης του διεθνούς νομισματικού της ρόλου).

Όπως λοιπόν εξήγησε ο συγγραφέας του «Rich Dad Poor Dad», κρατώντας ένα χαρτονόμισμα δολαρίου ΗΠΑ στο χέρι του, αυτό «σήμαινε ότι, για να είναι το δολάριο ΗΠΑ τα χρήματα του κόσμου, ένα αποθεματικό νόμισμα το 1944, έπρεπε να τυπώσουν επιπλέον από αυτό, οπότε όλος ο κόσμος το είχε αυτό στις τράπεζές του (…), είχαν περισσότερα από αυτά τα πράγματα από οποιοδήποτε άλλο προϊόν στην ιστορία.

Αυτό είναι χαρτί υγείας.

Λοιπόν, αν ήταν να επιλέξω μεταξύ ενός ασημένιου κέρματος 35 δολαρίων και του χαρτιού υγείας, θα προτιμούσα να έχω αυτό, παρά αυτό το [δολάριο] εδώ».

Καθώς ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι συνεχίζει να δημοσιοποιεί ανησυχητικές πληροφορίες για τις προοπτικές του χρηματοπιστωτικού τομέα, συνεχίζει να υποστηρίζει την επένδυση σε χρυσό και ασήμι για την προστασία του πλούτου σε περιόδους αβεβαιότητας.

Εκτός από τα πολύτιμα μέταλλα, ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι παραμένει bullish στο Bitcoin ως πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τους επενδυτές.

 pronews.gr 

Βλέπει το κορυφαίο κρυπτονόμισμα ως ένα ασφαλές καταφύγιο εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων.