Φιλιππίνες: Ξανανοίγουν τα σχολεία μετά το κλείσιμό τους για περισσότερο από δύο χρόνια
2 years, 3 months ago
6

Μετά το κλείσιμο των σχολείων στις Φιλιππίνες, υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα “υβριδικής μάθησης” με τη χρήση έντυπων μέσων, όπως και μαθημάτων που μεταδίδονταν από την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκατομμύρια παιδιά ξαναπήγαν σήμερα σχολείο στις Φιλιππίνες κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κάτι το οποίο σηματοδοτεί για πολλούς την επιστροφή στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής έπειτα από τότε που ξέσπασε η πανδημία της COVID-19.

Οι Φιλιππίνες είναι μια από τις τελευταίες χώρες στον κόσμο στην οποία ξαναρχίζει πλήρως το πρόγραμμα μαθημάτων και με φυσική παρουσία, ενώ το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων είχε εγείρει φόβους για επιδείνωση της κατάστασης της εκπαίδευσης στη χώρα, η οποία βρισκόταν ήδη σε κρίση.

Μετά το κλείσιμο των σχολείων στις Φιλιππίνες, υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα «υβριδικής μάθησης» με τη χρήση έντυπων μέσων, όπως και μαθημάτων που μεταδίδονταν από την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  • Διαβάστε επίσης: Η επέλαση της COVID-19 αλλάζει τα κριτήρια των θανάτων

Εκστρατεία εμβολιασμού

Ενόψει του εκ νέου ανοίγματος των σχολείων, η κυβέρνηση ενέτεινε την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 και ανακοίνωσε ότι καθιστά δωρεάν τις δημόσιες συγκοινωνίες για όλους τους μαθητές ως το τέλος του έτους.

Το Σάββατο η κυβέρνηση διέθεσε εξάλλου μετρητά σε μαθητές και γονείς για να τους βοηθήσει στις δαπάνες τους, πράγμα το οποίο προκάλεσε σκηνές αναταραχής έξω από τα κέντρα διανομής.

Με το εκ νέου άνοιγμα των σχολείων, επανέρχονται και τα προβλήματα που υπήρχαν πριν από την υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορονοϊού: μεγάλος αριθμός μαθητών, παρωχημένες μέθοδοι διδασκαλίας ή ακόμη έλλειψη ουσιαστικών υποδομών.

Πριν από την πανδημία, 9 στα 10 παιδιά στις Φιλιππίνες δεν ήταν σε θέση «να διαβάσουν ένα απλό κείμενο και να το κατανοήσουν» στην ηλικία των 10 ετών, αναφέρουν η Παγκόσμια Τράπεζα και άλλοι οργανισμοί σε πρόσφατη έκθεσή τους.

Μόνον 10 χώρες αντιμετωπίζουν πιο σοβαρή κατάσταση, μεταξύ των οποίων το Αφγανιστάν, το Λάος, το Τσαντ και η Υεμένη.