Μπιλ Γκέιτς: Προειδοποιεί οτι έρχεται νέα κρίση και θα μπορούσε να είναι χειρότερη από τον κοροναϊό
4 years, 4 months ago
6

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς παροτρύνει την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή με την ίδια «αίσθηση επείγουσας ανάγκης» με την κρίση του κοροναϊού. Εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, έγραψε στο blog του αυτήν την εβδομάδα, τότε ο αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι πολύ πιο καταστροφικός.

Ο Γκέιτς υπολόγισε το ποσοστό θνησιμότητας του κοροναϊού σε περίπου 14 θανάτους ανά 100.000. Μέχρι το τέλος του αιώνα, εάν ο ρυθμός αύξησης των εκπομπών παραμείνει στην τρέχουσα πορεία του, είπε ότι θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε επιπλέον 73 θανάτους ανά 100.000 άτομα λόγω της αύξησης των παγκόσμιων θερμοκρασιών.

«Όσο απαίσια είναι αυτή η πανδημία, η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να είναι χειρότερη», έγραψε. «Αν θέλετε να καταλάβετε το είδος της ζημίας που θα προκαλέσει η κλιματική αλλαγή, κοιτάξτε το COVID-19 και απλώστε τον πόνο για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η απώλεια ζωής και η οικονομική δυστυχία που προκαλείται από αυτήν την πανδημία είναι ισοδύναμες με αυτό που θα συμβεί εάν δεν εξαλείψουμε τις εκπομπές άνθρακα στον κόσμο. ”

Ο Γκέιτς προέβλεψε ότι, εντός 20 ετών, η οικονομική ζημία από την κλιματική αλλαγή θα είναι τόσο μεγάλη όσο το αντίστοιχο μιας πανδημίας COVID-19.

«Το βασικό σημείο δεν είναι ότι η κλιματική αλλαγή θα είναι καταστροφική», είπε. «Το βασικό σημείο είναι ότι, αν μάθουμε τα μαθήματα του COVID-19, μπορούμε να προσεγγίσουμε την κλιματική αλλαγή πιο ενημερωμένοι για τις συνέπειες της αδράνειας και πιο προετοιμασμένη να σώσουμε ζωές και να αποτρέψουμε το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα. Η τρέχουσα παγκόσμια κρίση μπορεί να δώσει την απάντησή μας στην επόμενη.

Πρέπει να αφήσουμε την επιστήμη και την καινοτομία να πρωτοστατήσει, είπε ο Γκέιτς, βρίσκοντας τις απαραίτητες λύσεις, όπως καθαρότερες πηγές ενέργειας και άλλα εργαλεία μηδενικού άνθρακα, που λειτουργούν όχι μόνο για τις παγκόσμιες δυνάμεις, αλλά και για τις φτωχότερες χώρες

«Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα είναι σχεδόν σίγουρα πιο σκληρές από αυτές του COVID-19», συνέχισε ο Γκέιτς. “Οι χώρες που συμβάλλουν περισσότερο σε αυτό το πρόβλημα έχουν την ευθύνη να προσπαθήσουν να το λύσουν.”

Πηγή: newsone.gr