Αναβολή αναμένεται να ζητήσουν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή από το δικαστήριο του Βελγίου το οποίο θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι.
Οκ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι τα τελευταία δύο 24ωρα είχε πολύωρη επικοινωνία με την Εύα Καϊλή καθώς της δόθηκε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το δικηγόρο της.
Σχετικά με το ακριβές χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο σπίτι της πρώην αντιπροέδρου Ευρωκοινοβουλίου ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι δεν μπορεί να το αποκαλύψει καθώς εντάσσεται στο απόρρητο που ισχύει στην προδικαστική διαδικασία.
Επίσης ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι στην προσπάθεια απομάκρυνσης των χρημάτων, ενεπλάκη στην υπόθεση ο πατέρας της Εύας Καϊλή ο οποίος ανέλαβε να τα μεταφέρει στον ιδιοκτήτη τους. Πάντως ο δικηγόρος επικαλέστηκε ξανά το απόρρητο χωρίς να κατονομάσει τον ιδιοκτήτη.
Όσον αφορά τη θέση της Εύας Καϊλή για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι «η θέση της είναι ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι τα έφερε ο σύντροφός της και δεν είχε καμία ιδέα και όταν η ίδια το έμαθε, ρώτησε ποιανού είναι, πήρε την απάντηση είπε ότι ανήκουν σε κάποιο άλλο πρόσωπό, το οποίο δεν μπορώ να κατονομάσω λόγω του απορρήτου της διαδικασίας, και ζήτησε να απομακρυνθούν από το σπίτι».
«Σε αυτή την προσπάθεια της απομάκρυνσης τα χρήματα δόθηκαν στον πατέρα, αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή ήταν στο σπίτι» πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο ίδιος επέμεινε ότι «τα ποσά δεν είναι αυτά που δημοσιεύονται. Η φωτογραφία είναι το σύνολο των χρημάτων που κατασχέθηκε. Το ποσό που αφορά την κυρία Καϊλή και τον σύζυγό της δεν έχει ανακοινωθεί. Η θέση της είναι πως είναι αθώα και δεν έχει σχέση με τα χρήματα».
Κατά την εκτίμηση, τέλος, του δικηγόρου της Εύας Καϊλή «αν κριθεί και αξιολογηθεί με νομκούς όριους και προϋποθέσεις πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, αν επικρατήσουν πολιτικές σκοπιμότητες κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος».
«Όταν έχει κάποιος τόσα χρήματα μπορεί και να μην είναι υποπτο. Θα κριθεί από τα επιχειρήματα που θα παρουσιάσει, δημιουργούνται όμως σκέψεις και γι’ αυτό κρατείται. Κανείς δεν έχει πει ότι προέρχονται από το Κατάρ, δεν έχουν μυρωδία, μπορεί να είναι και από το Κατάρ και από άλλη πηγή. Εάν είναι από το Κατάρ και συνδέονται με την κοινοβουλευτίκή δραστηριότητα της Καϊλή είναι δωροδοκία, εάν δεν συνδέονται δεν είναι ποινικό αδίκημα, δεν υπάρχει ξέπλκυμα και άρα δεν υπάρχει κατηγορία» πρόσθεσε ο δικηγόρος της κυρίας Καϊλή.
Επανερχόμενος στο θέμα των χρημάτων ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι «εκείνη την ημέρα (σ.σ. στις 9 Δεκεμβρίου όταν έγινε η επιχείρηση των βελγικών αρχών) έμαθε για τα χρήματα. Ο πατέρας της απομάκρυνε τα χρήματα και εκεί θα ερχόταν ο τελικός αποδέκτης αλλά μέχρι να συμβει αυτό, τον συνέλαβε η αστυνομία. Ο αποδέκτης νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, αλλά με επιφύλαξη, κρατείται. Τα χρήματα, το αν είναι δηλωμένα ή όχι θα προκύψει από την έρευνα».
Μυστήριο με το κωδικό όνομα «γίγαντας»
Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα il Sole 24 ore, στα εντάλματα σύλληψης διατυπώνονται οι περιγραφές από τις παρακολουθήσεις των υπόπτων. Ο δικαστής, τονίζοντας ότι ισχύει το «τεκμήριο αθωότητας», γράφει ότι τα εγκλήματα προκύπτουν από την απομαγνητοφώνηση των τηλεφωνημάτων μεταξύ του Παντσέρι και της συζύγου του.
Στο έγγραφο, ένα αρχείο 4 σελίδων που συνοψίζει ορισμένες συνομιλίες, εξηγείται ότι η Μαρία Κολεόνι, σύζυγος του Παντσέρι, και ο πρώην ευρωβουλευτής είχαν χρησιμοποιήσει μια πιστωτική κάρτα που ανήκε σε ένα τρίτο πρόσωπο που ονομάζεται «γίγαντας».
Εμφανίζεται, επίσης, ένας διάλογος στον οποίο γίνεται αναφορά σε διακοπές Χριστουγέννων για όλη την οικογένεια που κόστισαν 100.000 ευρώ.
real.gr