Στη δίκη της μητέρας των τριών μικρών παιδιών από την Πάτρα, o ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης είναι αυτός που διενήργησε τη νεκροτομή στην εννιάχρονη κόρη της κατηγορούμενης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το παιδί πέθανε από δηλητηρίαση από θανατηφόρα δόση κεταμίνης, καθώς στο αίμα του παιδιού βρέθηκαν 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml που θεωρείται πολύ μεγάλη δόση κεταμίνης, ικανή να σκοτώσει έναν οργανισμό μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Οκ. Μπουζιάνης καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επιβεβαιώνει την ιατροδικαστική του έκθεση, ότι διενήργησε δηλαδή τη νεκροψία – νεκροτομή και από την μακροσκοπική εξέταση δεν προέκυψε κάποιο παθολογικό αίτιο στη σορό της 9χρονης Τζορτζίνας, δεν βρέθηκε κάποιο παθολογικό αίτιο στα ζωτικά όργανα του παιδιού.
Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αθήνας, βρέθηκαν κάποιες ουσίες, όπως ήταν η κεταμίνη, ωστόσο δόθηκαν στο εξειδικευμένο εργαστήριο Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει ποσοτικός έλεγχος.
Ο κύριος Ράικος έκανε την συγκεκριμένη τοξικολογική έκθεση όταν παρέδωσε τα αποτελέσματα, τα οποία μιλούσαν για 6,5 μικρογραμμάρια κεταμίνη ανά ml αίματος στον οργανισμό της Τζωρτζίνας. Τότε ο κ. Μπουζιάνης επικύρωσε την αιτία θανάτου του παιδιού που ήταν δηλητηρίαση από τη συγκεκριμένη ουσία.
Ο κ. Μπουζιάνης καταθέτοντας, κατέρριψε και τον υπερασπιστική ισχυρισμό περί ιατρικού λάθους και χορήγησης της συγκεκριμένης ουσίας από το ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, λέγοντας, ότι καμία ουσία δεν μπορεί να μεταβολιστεί σε ένα νεκρό οργανισμό και δεν μπορεί βεβαίως να ανιχνευθεί σε νεκρό οργανισμό. Άρα κατά συνέπεια θα πρέπει η ουσία αυτή να είχε δοθεί όταν η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή.
Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως: «Όπως ο ίδιος ο ιατροδικαστής διαπίστωσε, η Τζωρτζίνα ήταν ζωντανή και αυτό απεδείχθη από τα ίχνη και τη μικρή αιμορραγία που προκάλεσε ο σωλήνας διασωληνώσεως, κατά τη διαδικασία της διασωλήνωσης».