Κεραμέως: Κανένα παιδί χωρίς μάσκα στην τάξη – Η αστοχία θα καλυφθεί με μάσκες μιας χρήσης
4 years, 3 months ago
6

Για «αστοχία» έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσον αφορά το τι συνέβη με ορισμένες από τις μάσκες που παραδόθηκαν στα σχολεία την Δευτέρα.

«Υπήρξαν και αστοχίες και δόθηκαν εξηγήσεις. Ήδη έχουν ετοιμαστεί οι νέες προδιαγραφές» είπε η κυρία Κεραμέως προσθέτοντας ότι «η ΚΕΔΕ που έχει συντονίσει την προσπάθεια είχε φροντίσει να δοθούν μάσκες μιας χρήσης όπου δεν υπήρχαν ή όπου δεν δόθηκε η κατάλληλη μάσκα».

Παράλληλα διεμήνυσε ότι ως υπουργείο Παιδείας «θα είμαστε πολύ αυστηροί σε ό,τι έχει να κάνει για την εφαρμογή των οδηγιών για την προστασία της δημόσιας υγείας» με αφορμή το περιστατικό με την επίθεση γονέα-αρνητή της μάσκας σε εκπαιδευτικό στα Χανιά.

Ξεκαθάρισε, τέλος, για μια ακόμη φορά οτι παιδί χωρίς μάσκα δεν θα μπαίνει στην τάξη. «Είναι μια αυτονόητη υποχρέωση ότι παιδί χωρις μάσκα δεν μπαίνει στο μάθημα όπως συμβαίνει στο λεωφορείο, το μετρό ή το πλοίο. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους».

Η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι «περιμένουμε κρούσματα στα σχολεία, όμως είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να συνεχίσουν τη ζωή τους. Για αυτό κι ελήφθη η απόφαση να λειτουργήσουν τα σχολεία. Αν βρεθεί κρούσμα μαθητή, διερευνώνται οι στενές επαφές και με τις οδηγίες που έχει δώσει η Επιτροπή των επιστημόνων κλείνει το τμήμα, όχι το σχολείο».

Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις των αναπληρωτών, η ίδια τόνισε ότι έγιναν πιο νωρίς από ότι τα προηγούμενα χρόνια συμπληρώνοντας ότι «προχωρήσαμε τους μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στη χώρα και στη γενική εκπαίδευση που ήδη προχωρήσαμε στους προσωρινούς πίνακες». Κατέληξε ότι υπάρχουν κάποια κενά, τα οποία θα σταλούν σήμερα από τα σχολεία και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα καλυφθούν.

«Υπάρχουν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι καταθέτουν τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και για το λόγο αυτό έχουμε προβλέψει ειδικές ρυθμίσεις για την αντικατάσταση τους. Ακόμα και αυτοί που θα απουσιάζουν, θα κάνουν τηλεκπαίδευση στα παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα λόγω προβλημάτων υγείας», πρόσθεσε.

Πηγή: protothema.gr