Γεωργιάδης: Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας είναι η σωτηρία του ανθρώπου που έχει χρέη
4 years, 2 months ago
6

«Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας έπρεπε να έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια. Είναι η σωτηρία του μικρομεσαίου επιχειρηματία. Είναι η σωτηρία του ανθρώπου που έχει χρέη. Με το νόμο που ψηφίζουμε τώρα, θα πηγαίνεις στο δικαστήριο, θα λες δεν έχω άλλη περιουσία, θα κάνεις αίτημα πτώχευσης, θα διαγράφεται αυτό το χρέος και μετά από έναν χρόνο θα είσαι καθαρός στην κοινωνία, χωρίς να σε κυνηγάει η τράπεζα, για να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Για την κατάσταση της οικονομίας εν μέσω πανδημίας, ο υπουργός είπε: «Κάνουμε τα κουμάντα μας, είμαστε νοικοκύρηδες και αυτό αναγνωρίζεται από τις αγορές. Ο πρόσφατος δανεισμός έγινε για να διατηρήσουμε τα αποθέματα της χώρας στο επίπεδο που πρέπει να είναι, για να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Έχουμε οπλίσει τη χώρα για κάθε ενδεχόμενο, το τραπεζικό μας σύστημα με τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι ισχυρότερο από ποτέ, παρά την κρίση».

Σε ό,τι αφορά στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον Covid-19 ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Από σήμερα έχουν ξεκινήσει τα νέα μέτρα που έχουμε λάβει. Πρέπει όλοι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, διότι είμαστε σε ένα οριακό σημείο, δηλαδή αν η Ελλάδα θα κατορθώσει να παραμείνει σε πολύ καλό επίπεδο διαδόσεως του Covid-19 ή αν θα ακολουθήσουμε την πορεία των υπολοίπων Ευρωπαϊκών κρατών. Παραμένουμε αυτή τη στιγμή πολύ καλύτερα από όλους τους άλλους και αυτό θέλουμε να το διατηρήσουμε. Για να γίνει αυτό πρέπει να δουλέψουμε όλοι».

Για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Σταϊκούρα, ο υπουργός σημείωσε τα εξής: «Πιστεύω ότι ο πραγματικός στόχος της προτάσεως αυτής της δυσπιστίας ήταν ο κ. Τσακαλώτος. Στις αρχές της εβδομάδος, βγήκε δημοσκόπηση στην οποία ο κ. Τσακαλώτος ήταν πρώτος με μεγάλη διαφορά στη δημοφιλία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, στο ερώτημα ποιος θα θέλατε να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Έρχεται λοιπόν ο κ. Τσίπρας στη Βουλή και κάνει μία πρόταση δυσπιστίας, που τι αποτέλεσμα έχει; Να αναγκάσει την ελληνική κοινωνία να θυμηθεί ότι επί Τσακαλώτου, δηλαδή επί Τσίπρα, έγιναν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ότι επί Τσακαλώτου, δηλαδή επί Τσίπρα, άρθηκε το καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας, ότι επί Τσακαλώτου, δηλαδή επί Τσίπρα, πήγαιναν και συλλαμβάνανε τον Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου έξω από τα ειρηνοδικεία. Άρα για να λύσει τα εσωκομματικά του ο πήγε ο κ. Τσίπρας και έκανε δυσπιστία στη Βουλή».