Εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αρνείται να βοηθήσει 72χρονο ασθενή που νοσηλεύεται
4 years, 1 month ago
6

Στον 72χρονο που εξήλθε από τη ΜΕΘ του «Σωτηρία» πριν από λίγες μέρες για να μεταφερθεί στην κλινική Covid του νοσοκομείου, δόθηκε η δυνατότητα να επικοινωνεί στο τηλέφωνο με τους δικούς του ανθρώπους για ψυχολογικούς λόγους, δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος τους εντός του θαλάμου.

Σύμφωνα με την κόρη του, Αγγελική Γρηγοριάδου, ο πατέρας της νοσηλεύτηκε συνολικά 25 μέρες στη ΜΕΘ με κορωνοϊό, χωρίς υποκείμενο νόσημα. Πριν από τέσσερις μέρες εξήλθε από τη μονάδα και μεταφέρθηκε στη κλινική, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο, όπως τους ενημέρωσαν οι γιατροί. «Κατόπιν σύστασης της Επιμελήτριας της κλινικής» λέει η κυρία Γρηγοριάδου, «μας ζητήθηκε να του φέρουμε μια κινητή συσκευή τηλεφωνίας ώστε να μπορεί να ακούει τις φωνές μας για να παίρνει κουράγιο και δύναμη, καθώς δεν μπορεί να μιλήσει διότι συνεχίζει να έχει υποστήριξη με οξυγόνο».

Κάποια στιγμή όμως ο 72χρονος ξέχασε τον κωδικό με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το τηλέφωνο. Για το ξεκλείδωμα της κάρτας SIM είναι απαραίτητος ο κωδικός PUK, τον οποίο αναζήτησαν αλλά δεν κατάφεραν να τον βρουν. Οι συγγενείς του ασθενούς επικοινώνησαν αρκετές φορές με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να βρεθεί μια λύση «κατ’ εξαίρεση» ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

«Μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε να μιλήσουμε με μια προϊσταμένη υπάλληλο της εταιρείας, η οποία μας ζήτησε να της στείλουμε την ταυτότητα του πατέρα μου,την δική μου και μια βεβαίωση από το νοσοκομείο» λέει η Αγγελική Γρηγοριάδου. «Όπως καταλαβαίνετε, η επικοινωνία με τους ανθρώπους του Σωτηρία δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στο κόσμο τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες περιστατικά» προσθέτει.

Ζητά λοιπόν από τους υπεύθυνους της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας που για λόγους προσωπικών δεδομένων ακολουθούν το πρωτόκολλο και ζητούν να λάβει ο ίδιος ο κάτοχος του τηλεφώνου να ζητήσει τον κωδικό απεμπλοκής, να δείξουν ευαισθησία και να παρέμβουν ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό του τηλέφωνο ο 72χρονος ασθενής. Οι φωνές των δικών του ανθρώπων είναι το μοναδικό φάρμακο που μπορεί να επιδράσει καταλυτικά στην ψυχολογία του κι εδώ που τα λέμε δεν έχουν άδικο.

protothema.gr