Έμιλι Ραταϊκόφσκι: «Το #MeToo δεν άλλαξε κάτι, απλά οι άνδρες πλέον φοβούνται τις συνέπειες»
2 years, 1 month ago
6

Mετά το ξέσπασμα του κινήματος #MeToo που έχει πλέον, επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, θα περίμενε κανείς πως ο καθένας θα πρόσεχε παραπάνω τις πράξεις του ή θα άλλαζε τη συμπεριφορά του. Ωστόσο, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι τονίζει πως δεν βλέπει τίποτα από αυτά.

Το διάσημο μοντέλο είναι ιδίατερα ενεργό στα social media και μοιράζεται καθημερινά σχεδόν είτε στιγμές από τη ζωή της με τους διαδικτυακούς της φίλους, είτε τις σκέψεις της.

Αυτή τη φορά, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι θέλησε να μιλήσει δημόσια για το κίνημα του #MeToo και τις εμπειρίες που έχουν μοιραστεί θύματα σχετικά με την σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση ή ανάρμοστη συμπεριφορά που έχουν δεχτεί.

Το μοντέλο ανάρτησε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, στο οποίο αναρωτιέται εάν οι άνδρες τελικά, άλλαξαν μετά από το κίνημα αυτό.

Όπως ανέφερε, κατά τη γνώμη της τίποτα δεν έχει αλλάξει. «Το #MeToo δεν έχει αλλάξει τα πράγματα στον κόσμο, ούτε η cancel culture άλλαξε τα πράγματα», αναφέρει αρχικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως το μόνο αποτέλεσμα είναι «άνδρες που φοβούνται τις συνέπειες» και όχι «άνδρες που βλέπουν τα λάθη τους και τα κατανοούν».

Κλείσιμο

Θέλοντας να εξηγήσει το σκεπτικό της, έδωσε στο κοινό ένα παράδειγμα σχετικό με τη μητρότητα. «Ως γονιός, μπορώ να σου πω πως είναι άλλο πράγμα να μάθεις στο παιδί σου να μην χτυπάει άλλα παιδιά και άλλο να του μάθεις να μην τα χτυπάει, γιατί φοβάται το τάιμ άουτ», εξηγεί.

«Δεν θέλετε να χτυπήσει κάποιο άλλο παιδί, επειδή έχει ενσυναίσθηση κι επειδή κατάλαβε ότι το να πληγώνει δεν είναι ωραίο. Επειδή κατανοεί πως θα βλάψει αυτά τα παιδιά και δεν το θέλει», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας το βίντεό της, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι δήλωσε πως ο κόσμος μετά το #MeToo δεν διαφέρει κατά πολύ από πριν. «Απλά υπάρχουν πιο πολλοί “μάγκες” που φοβούνται να μην πιαστούν. Νομίζω ότι απλώς φοβούνται τις συνέπειες των πράξεών τους. Δεν καταλαβαίνουν ουσιαστικά τον λόγο που πρέπει να αλλάξουν τις ενέργειές τους. Άρα, αυτό δεν είναι πρόοδος», καταλήγει.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

protothema.gr