Πλούσιο «ιστορικό» και άρρηκτες σχέσεις με την ακροδεξιά φαίνεται πως έχει ο επικεφαλής του τάγματος παράνοιας -των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»– το οποίο «αναβάθμισε» τη δράση του, ξεπερνώντας κάθε αποδεκτό όριο, με την αρπαγή του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου στην Πιερία μέσα από το σχολείο και τη βίαιη «μεταγωγή» του στο Α.Τ. Κορδελιού.
Όπως αποκαλύπτει το in.gr, ο Θ.Μ. ανήκει πολιτικά στον ακροδεξιό χώρο στηρίζοντας μάλιστα το κόμμα του καταδικασθέντος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».
Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης «Έλληνες για την Πατρίδα», γίνεται λόγος στην… πλούσια δράση του, ενώ παρουσιάζεται ως στέλεχος με αρμοδιότητες στον τομέα μετανάστευσης και ασύλου.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Θ.Μ. είναι απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2013. Στόχος του, δε, είναι να παλέψει «ενάντια στο διεφθαρμένο καθεστώς και να επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων των Ελλήνων…».
Βέβαια, εύλογα αναρωτιέται κανείς πώς θα επιστρέψει το χαμόγελο όταν υπάρχουν άνθρωποι της «διπλανής πόρτας» που ενστερνίζονται τις θεωρίες συνωμοσίας και τις βίαιες πρακτικές του εν λόγω κυρίου, οι οποίες τείνουν να λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις.
«Ο Θ. Μ. γεννήθηκε στα Τρίκαλα και είναι Απόστρατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία το 1989, εισήλθε στην σχολή Αρχιφυλάκων και τερμάτισε την επαγγελματική του καριέρα το 2013, όπου και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Υπαστυνόμου Α’. Υπηρέτησε σε πολλές μάχιμες υπηρεσίες και η προσφορά του ήταν ανεκτίμητη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.
» Είναι γνωστός στην πόλη της Καρδίτσας για τις αρχές του και την αγάπη του για την Πατρίδα. Στήριξε τον Ηλία Κασιδιάρη και τους ΕΛΛΗΝΕΣ από την αρχή και αγωνιά για το δυσοίωνο μέλλον των ελληνόπουλων. Αγωνίζεται ενάντια στο διεφθαρμένο καθεστώς και ελπίζει ότι θα επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων των Ελλήνων».
Σε βάρος των 11 συλληφθέντων της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη που αφορά το αδίκημα της αρπαγής, καθώς το πρωί της Παρασκευής πήγαν σε γυμνάσιο της Πιερίας και συνέλαβαν τον διευθυντή του, λέγοντας ότι παραβιάζει το Σύνταγμα όταν εφαρμόζει στο σχολείο τις κυβερνητικές οδηγίες κατά της διασποράς του κοροναϊού.
Πρόκειται για κακουργηματική δίωξη, που στέλνει ηχηρό μήνυμα για όσους επιχειρήσουν ανάλογες κινήσεις.
Ειδικότερα, εις βάρος των 11 σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της υπηρεσίας από κοινού, της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, της απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Πρόκειται για δύο γυναίκες (η μία 49 ετών από την Πιερία και η δεύτερη 54 ετών από την Ημαθία) και 9 άνδρες (4 από την Πιερία, 2 από Ημαθία και από ένας από Αττική, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη).
Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες έχουν παιδιά μαθητές στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας απόστρατος αστυνομικός. Ετσι, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μετέβησαν κατόπιν συνεννόησης στο Αιγίνιο, για να πραγματοποιήσουν το επεισόδιο. Αλλωστε το σχολικό συγκρότημα του γυμνασίου και λυκείου Αιγινίου Πιερίας είχε γίνει στόχος από τα τέλη Νοεμβρίου, όπως δήλωσαν χθες εκπαιδευτικοί του.
Σύμφωνα με τους ίδιους, το περιστατικό που συνέβη είχε «προαναγγελθεί» από τη συγκεκριμένη ομάδα αρνητών της πανδημίας, τόσο σε επίπεδο φραστικών απειλών έξω από το σχολικό συγκρότημα, αλλά και με δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο σχολικό συγκρότημα μετέβη μετά το πρωινό περιστατικό ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, ο οποίος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως ο ίδιος ήταν ενήμερος για τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας έξω από το σχολείο κατά τις προηγούμενες μέρες, τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί του σημερινού, αλλά και για την κινητοποίηση που έγινε προς τις αρμόδιες αρχές από την πλευρά του σχολείου σε συνεργασία με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας.
«Ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τη διευθύντρια της δευτεροβάθμιας τις τελευταίες μέρες και είχε ζητηθεί η λήψη μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου» επισήμανε ο κ. Μπαχαράκης.
Μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Βασίλης Νουλέζας, υποστήριξε πως «υπάρχει ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος που ενεργοποιείται, και αναφέρει ότι επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων η προστασία του Συντάγματος όταν αυτό καταλύεται. Υπάρχει συνεχής αντισυνταγματική δράση, τα νομοθετήματα για την αναχαίτηση της πανδημίας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σύνταγμα είναι ο θεμελιώδης χάρτης που δεν μπορεί να παραβιάζεται. «Στην Ελλάδα υπάρχει το ΣτΕ που εκδίδει αντιφατικές αποφάσεις και κατά τη γνώμη μου απαράδεκτες. Αυτοί οι πολίτες θεωρούν ότι συντρέχουν λόγος να ενεργοποιηθεί το άρθρο 120. Αντιτίθεμαι σθεναρά σε οποιαδήποτε πράξη βίας. Όσο ακραία είναι η συμπεριφορά των κατηγορουμένων, άλλο τόσο είναι βίαιο όταν ένα παιδί που δεν μπορεί να έχει το διαγνωστικό τεστ να μένει εκτός του δημόσιου σχολείου».
«Το Σύνταγμα και η συγκεκριμένη διάταξη, εγγυάται ένα ελάχιστο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα παραβιάζονται συστηματικά και έχει καταλυθεί το Σύνταγμα. Άνθρωποι που σκέφτονται ότι το Σύνταγμα δε λειτουργεί αυτή τη στιγμή, είναι πολλοί στην Ελλάδα» συνέχισε ο κ. Νουλέζας και αναφέρθηκε στον εμβολιασμό.
«Ο εμβολιασμός χρειάζεται ρητή συγκατάθεση, τηρουμένων των συνταγματικών εγγυήσεων. Έχετε όλοι συνταχθεί με την κυβέρνηση. Το μόνο που κάνει είναι να θεσπίζει δρακόντεια μέτρα και να βάζει πρόστιμα στους πολίτες, να τους οδηγεί σε περιθωριοποίηση».