Αριέττα Μουτούση: Η μητέρα Νόνικα Γαληνέα, η δίδυμη αδερφή, η συγκατοίκηση με τον πρώην σύζυγο και ο γιος
3 years, 11 months ago
6

Η Αριέττα Μουτούση γεννήθηκε στο Παρίσι το 1957 και ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν μόλις 4 ετών. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Η τελευταία της τηλεοπτική δουλειά ήταν το “10 λεπτά κήρυγμα”, ενώ ασχολείται περισσότερο με το θέατρο.

Της: Έπη Τρίμη

Είναι κόρη της ηθοποιού Νόνικα Γαληνέα και του νευρολόγου – ψυχιάτρου Νίκου Μουτούση. Έχει δύο αδερφές : την Αλεξία, με την οποία είναι δίδυμες, και την Αμαλία, που είναι γεννημένη το 1961 και είναι κι αυτή ηθοποιός, καθώς και ένα μικρότερο αδερφό από το δεύτερο γάμο του πατέρα της. Η Αριέττα Μουτούση είχε πει σχετικά:  “Η αδελφή μου η Αμαλία ήταν εκείνη που θα γινόταν ηθοποιός. Από τότε που ήταν μικρή αυτό ήταν δεδομένο.

Γιατί έμοιαζε της μαμάς. Εγώ έμοιαζα στον πατέρα μου, ο πατέρας μου ήταν γιατρός, εξ΄ου και θα μπορούσα να γίνω γιατρός. Θα μου άρεσε πολύ να γίνω για να γιατρεύω, να προστατεύω, να βοηθάω ανθρώπους. Το θεωρώ πολύ μεγάλο λειτούργημα, με συγκινεί βαθιά. Και είχα σκεφθεί ότι ήθελα να ασχοληθώ με παιδιά, γιατί λατρεύω τα παιδιά και νομίζω ότι έχω καλή σχέση μαζί τους. Ο πατέρας μου ήταν νευρολόγος – ψυχίατρος κι εγώ σκεφτόμουν μήπως γίνω ψυχολόγος για παιδιά. Η μαμά με τον μπαμπά χώρισαν όταν ήμουν γύρω στα δέκα.”

Η μαμά μου δεν ήταν αυστηρή με τα μαθήματα

“Η μαμά ήταν αυστηρή, καθόλου απαιτητική στα μαθήματα, δεν ασχολήθηκε ποτέ μ΄αυτά, πίστευε ότι θα βρούμε τον δρόμο μας. Όχι μόνο γιατί δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί αλλά και γιατί δεν ήταν ο τύπος της κλασικής μαμάς. Βέβαια της άρεσε που διάβαζα λογοτεχνία, το υπερηφανευόταν, μου έφερνε βιβλία. Την ενδιέφερε όμως να μάθουμε γλώσσες, να έχουμε τρόπους -ήταν εξαιρετικά βασικό…, έχει πει η Αριέττα Μουτούση”.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης δεν έπαιρνε ποτέ θέση στη σχέση μας με τη μαμά

“Ο Αλέκος ήταν υπέροχος, σαν να μην υπήρχε στο σπίτι, ανενόχλητος. Δεν έπαιρνε ποτέ θέση στη σχέση μας με τη μαμά. Ήξερε άλλωστε ότι η μαμά είναι δυνατή. Δεν ανακατευόταν. Ήταν σιωπηλός. Μας αγαπούσε και τις τρεις. Όμως ο Αλέκος αγαπούσε τη μαμά και τα παιδιά του, αγαπούσε πάρα πολύ τα παιδιά του. Μετά, είχε αδυναμία στην Αμαλία, γιατί με την Αμαλία ζούσε στο σπίτι, εμείς λείπαμε. Η Αμαλία ήταν πολύ χαριτωμένη, έκανε μιμήσεις, τους είχε κερδίσει. Και η μαμά, από την πλευρά της, έκανε τα πάντα για τον Αλέκο, τα πάντα για το θέατρο, παίρνοντας πάντα τη γνώμη του”, ανέφερε η Αριέττα Μουτούση.

Οι έρωτες με καθόρισαν

“Οι έρωτες με καθόρισαν, ιδίως στις ηλικίες που ο έρωτας παίζει τον πρώτο ρόλο. Όταν ήμουν μικρή έδινα τρομερή ενέργεια στους έρωτές μου και υπέφερα απ΄αυτό. Χαλάρωσα όμως. Γιατί κι ο άλλος βλέπει το πόσο τρελαίνεσαι. Με τον καιρό τα πράγματα όμως αρχίζουν να ρέουν. Ήθελα πάρα πολύ να κάνω παιδιά -όταν ήμουν στο νηπιαγωγείο, με τον πρώτο μου έρωτα, τον Μιχάλη, με τον οποίο ήμασταν χεράκι-χεράκι μέχρι το δημοτικό, λέγαμε ότι θα παντρευτούμε και θα κάνουμε δέκα παιδιά… Έκανα ένα, τον γιο μου. Τώρα είναι 25. Καθορίζεσαι από τις εμπειρίες σου και κυρίως από τις αρνητικές και μετά προσπαθείς να κάνεις εσύ το αντίθετο. Με τον χρόνο καταλαβαίνεις ότι με τα παιδιά, και όχι μόνον, δεν υπάρχει το σωστό. Παίρνεις πάντα ένα ρίσκο. Με τον γιο μου έχουμε πολύ καλή σχέση. Τώρα ασχολείται με τα τουριστικά στην Τζιά, μαζί με τον πατέρα του”.

Με τον σύζυγό μου έχουμε χωρίσει, αλλά μένουμε στο ίδιο σπίτι

“Πριν γεννήσω το παιδί είχα σταματήσει τη δουλειά και ζούσα στην Τζιά. Ο άντρας μου κατάγεται από εκεί, έχει εκεί το σπίτι του, είχε τη δουλειά του και πήγα για εκείνον. Ζούσαμε και στην Αθήνα, είχαμε και εκεί το σπίτι μας, αλλά τα πρώτα χρόνια δεν ήθελα να δουλεύω, ήθελα να είμαι συνέχεια με το παιδί, αυτό μου πήγαινε καλύτερα. Με τον σύζυγό μου μένουμε ακόμη στο ίδιο σπίτι, παρόλο που έχουμε χωρίσει. Ο Νίκος τώρα είναι στην Τζιά, αλλά όταν έρχεται στην Αθήνα μένουμε μαζί”

Η Αριέττα Μουτούση αποκάλυψε πως επιτυγχάνεται μια τόσο καλή σχέση με τον πρώην σύζυγό της. “Μια τόσο καλή σχέση μπορεί να επιτευχθεί, όταν υπάρχει αγάπη και σε ενώνει ένα παιδί. Ο Μιχάλης είναι 50% ο Νίκος και 50% εγώ, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε”.

enimerotiko.gr