Του Χρήστου Μαζανίτη
Χθες πραγματοποιήθηκε στη Βουλή ενημέρωση από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων σχετικώς με Υποπρογράμματα που έχουν υποβληθεί προς γνωμοδότηση.
Στη διαδικασία συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεόδωρος Λάγιος (ε.α.).
Τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής ενημερώθηκαν για
Αναπτύχθηκαν επίσης τέσσερα θέματα προς γνωμοδότηση αρμοδιότητος του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης. Πρόκειται για:
Όπως είχαμε αποκαλύψει στο enikos.gr, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλωρου, εστάλη στην ΓΔΑΕΕ προ εβδομάδων «ομάδα κρούσης» αποτελούμενη από στελέχη και των τριών Όπλων. Η «ομάδα κρούσης» είχε σκοπό να ξεπεράσει όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που ενέσκηπταν το προηγουμενο χρονικό διάστημα και φρέναραν την εξέλιξη των προγραμμάτων.
Ως αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης ήρθαν τα πολύ σημαντικά προγράμματα που κατατέθηκαν χθες στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής.
Όμως, μένει ακόμα πολύ δουλειά να γίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το ΓΕΕΘΑ έχει εγκρίνει, περνώντας και από ΣΑΓΕ, περίπου 170 προγράμματα αναβάθμισης και υποστήριξης για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Εάν αυτά έτρεχαν από την ΓΔΑΕΕ και τις υπηρεσίες του Υπουργείου με την ανάλογη ταχύτητα θα μιλούσαμε για ολική αναμόρφωση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ίσως γι’ αυτό γνωρίζοντες τα των εξοπλισμών σχολίαζαν την Τετάρτη ότι τα προγράμματα που πέρασαν από την Επιτροπή της Βουλής ήταν πολύ σημαντικά αλλά τα ελάχιστα μπρος στον όγκο των εκκρεμοτήτων.