«Η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» τόνισε νωρίτερα σήμερα, από τη Ρόδο, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις, τις οποίες χαρακτήρισε «πρωτόγνωρες».
Ο υπουργός βρέθηκε στη Ρόδο με αφορμή τις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις για την 78η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδ/σου με την Ελλάδα, στις οποίες θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση. Χθες Παρασκευή (06/03) μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο «Ακάντια» η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με θέμα «Θάλασσα Μνήμης, Γη Ελληνική, 1948, Τα Δωδεκάνησα στην αγκαλιά της Ελλάδας».
Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ισχυρή θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο γίγνεσθαι, για να τονίσει ότι η Ελλάδα είναι σταθερά προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο, χωρίς να κάνει καμία απολύτως παραχώρηση. Υπογράμμισε πως η στήριξη στην Κύπρο, σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, είναι απολύτως επιβεβλημένη, χαρακτηρίζοντας την ως «χρέος αδελφού, σε αδελφό», για να δεχθεί τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου.



