Επίσκεψη 22 πρεσβευτών στην Apivita - Σύντομα και ο ΠτΔ Π. Παυλόπουλος

Επίσκεψη 22 πρεσβευτών στην Apivita - Σύντομα και ο ΠτΔ Π. Παυλόπουλος

Εικοσιδύο πρεσβευτές ξένων χωρών στην Αθήνα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σήμερα Τρίτη την εταιρεία φυτικών προϊόντων Apivita, στις εγκαταστάσεις της στο Μαρκόπουλο.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Οι πρέσβεις, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του βιοκλιματικού εργοστασίου καθώς και στα μελίσσια αλλά και στο βοτανικό κήπο που έχει δημιουργήσει η διοίκηση της εταιρείας.

Ξεναγός τους ήταν ο δημιουργός και η έμπνευση (απουσίαζε η σύζυγος Νίκη) της εταιρείας κ. Νίκος Κουτσιανάς, ο οποίος μίλησε για το όραμά του, για την ζωή της μέλισσας, τα 700 Μελίσσια –τα οποία σύντομα θα γίνουν 2000- τους 7 Κήπους με βότανα που έχει δημιουργήσει η Apivita σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για μία άλλη επιχειρηματικότητα, με έμφαση την ηθική, τον Πολιτισμό και τον Άνθρωπο.

 Να σημειώσουμε, ότι η Apivita τελευταία, έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς και «μεγάλους» επισκέπτες. Στις 4 Σεπτεμβρίου, είχε επισκεφθεί την εταιρεία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με τα έργα της εταιρείας, ενώ ο κ. Κουτσιανάς, τον είχε υποδεχθεί, με την φράση: «να τι μπορεί να κάνει η μικρή Ελλάδα». Επίσης, την 1η Δεκεμβρίου αναμένεται να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Apivita, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Να θυμίσουμε ότι η  Apivita, πέρασε στα χέρια της Ισπανικής PUIG τον περασμένο Μάρτιο (2017). Είναι γεγονός, ότι έψαχνε εδώ και καιρό για έναν στρατηγικό επενδυτή, ωστόσο αυτό που επιθυμούσαν διακαώς οι δημιουργοί της, είναι να βρίσκονται και οι ίδιοι στο νέο επιχειρηματικό σχήμα. Και το κατάφεραν, καθώς οι επικεφαλής της Puig, συμφώνησαν, ώστε η οικογένεια Κουτσιανά, να βρίσκεται στο ΔΣ. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι ο κ. Νίκος Κουτσιανάς είναι ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της APIVITA, ενώ η οικογένεια Κουτσιανά, διατηρεί το 33,5% του μετοχικού κεφαλαίου (την χαμηλότερη δυνατή μειοψηφία). Η ισπανική εταιρεία αν και τεράστια και πολύ εύρωστη, παραμένει μία οικογενειακού τύπου εταιρεία και μη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Φυσικά αυτό που βάρυνε στην απόφαση της ελληνικής εταιρείας, είναι το γεγονός ότι οι Ισπανοί δέχθηκαν (με χαρά μάλιστα) να παραμείνει στο τιμόνι ο δημιουργός Νίκος Κουτσιανάς και η παραγωγή στην Ελλάδα.

Το 1972, οι ιδρυτές της APIVITA Νίκος και Νίκη Κουτσιανά, ως νέοι φαρμακοποιοί, δημιούργησαν τα πρώτα τους φυσικά καλλυντικά, χρησιμοποιώντας μελισσοκομικά προϊόντα και εκχυλίσματα βοτάνων. Εμπνεύστηκαν από την κοινωνία της μέλισσας, τη μοναδική βιοποικιλότητα της ελληνικής φύσης και την ολιστική προσέγγιση του Ιπποκράτη για την υγεία, την ομορφιά και την ευεξία.

Να σημειώσουμε ότι ο κύκλος εργασιών της Apivita το 2016 ανήλθε σε 37,4 εκατ. ευρώ και τα EBITDA σε 5,8 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι πάνω από 200. Εκτός από το έντονο εξαγωγικό της πλάνο σε 23 χώρες, αυτή την στιγμή η Apivita υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα 16 εκατ. ευρώ και συνεργάζεται με 74 συνδεδεμένα πανεπιστήμια!

Μεταξύ των χωρών που δραστηριοποιείται είναι: Κύπρος, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία, ΗΠΑ, Αγγλία, Κροατία, Ουκρανία και Βουλγαρία και πρόσφατα στην Ιταλία, σε συνεργασία με αλυσίδες φαρμακείων αλλά και στον χώρο του retail με δικά της καταστήματα, στα πρότυπα του flagship καταστήματος The APIVITA Experience Store στο κέντρο της Αθήνας. Η εξαγωγική της δραστηριότητα αντιστοιχεί στο περίπου 30% των συνολικών της πωλήσεων.

Τέλος, τον Φεβρουάριο του 2017, το ζεύγος Νίκης και Νίκου Κουτσιανά, ανακοίνωσε στο Παλλάς, το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας, την Apigea η οποία θα αναλάβει την διαχείριση των ιδιόκτητων καλλιεργειών, ενώ το μότο που θα κυριαρχήσει στην νέα εταιρεία είναι «έρρωσο και ευδαιμόνει».

apivita 3 1

MG 0526

apivita 640x400

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..