Αυτό είναι το νέο ρομποτικό τανκ που δοκίμασε η Ρωσία στη Συρία [βίντεο]

Αυτό είναι το νέο ρομποτικό τανκ που δοκίμασε η Ρωσία στη Συρία [βίντεο]

Ένα νέο ρομποτικό τεθωρακισμένο, εφοδιασμένο με οπλοπολυβόλα και εκτοξευτήρες οπλοβομβίδων δοκίμασε πρόσφατα η Ρωσία.

Ο λόγος για το μήκους 3,5 μέτρων και βάρους οκτώ τόνων “Soratnik” του ρωσικού εξοπλιστικού ομίλου “Kalashnikov Group”, που σχεδιάστηκε για να εκτελεί αναγνωριστικές αποστολές σε ανώμαλο έδαφος, να περιπολεί και να προστατεύει εδάφη και σημαντικές εγκαταστάσεις, να συλλέγει νάρκες και να απομακρύνει εμπόδια, ενώ μπορεί να συνεργάζεται και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το ρομποτικό τεθωρακισμένο έχει ακτίνα δράσης 400 χλμ και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 40 χλμ/ώρα.Προς το παρόν είναι τηλεκατευθυνόμενο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μελλοντικά θα μπορεί να λαμβάνει μόνο του αποφάσεις στη διάρκεια των αποστολών του. Το Soratnik φέρεται να έχει δοκιμαστεί και στα πεδία των μαχών της Συρίας.

«Δεν αποκλείεται όντως να έχει δοκιμαστεί στη Συρία αφού η Ρωσία έχει δοκιμάσει εκεί κι άλλα συστήματα περισυλλογής ναρκών. Η απουσία καθαρών φωτογραφικών αποδείξεων ίσως έχει να κάνει με τις αποστολές που του έχουν ανατεθεί», δήλωσε ο Σάμιουελ Μπέντετ, ερευνητής στο Center for Naval Analyses.

Η χρήση ρομποτικών συστημάτων στον πόλεμο είναι αμφιλεγόμενη, αφού μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά αποτελεσματικά, αυξάνοντας παράλληλα δραματικά τον αριθμό των θυμάτων. Παρόμοια συστήματα φέρονται να αναπτύσσουν και οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Κίνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..