Μπάρες καρύδας με μπισκοτένια βάση, κρέμα ζαχαρούχου και σοκολατένιο γλάσο

Μπάρες καρύδας με μπισκοτένια βάση, κρέμα ζαχαρούχου και σοκολατένιο γλάσο

Μπάρες καρύδας με μπισκοτένια βάση, κρέμα ζαχαρούχου και σοκολατένιο γλάσο

Ένα υπέροχο, εύκολο  γλύκισμα με μπισκοτένια βάση, λαχταριστή κρέμα τριμμένης καρύδας  με ζαχαρούχο γάλα, καλυμμένο με γλάσο σοκολάτας. Μια εύκολη συνταγή (βασική ιδέα και φωτό από εδώ και εδώ) όπου οι γεύσεις του μπισκότου με τα φουντούκια, της καρύδας και της σοκολάτας συνδυάζονται ιδανικά και μας δίνουν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 500 γρ. cookies σοκολάτας
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 1/4 φλ. τσαγιού (57 γρ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 2 κ.γ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 120 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 2 morfat creamy
  • Για το γλάσο επικάλυψης:
  • 250 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • τριμμένη καρύδα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Αλέθετε σε μπλέντερ ή σε μίξερ τα cookies και τα φουντούκια, προσθέτετε το βούτυρο, το αυγό και το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση ενός μέτριου πυρέξ και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.  Για τη γέμιση: Χτυπάτε με το μίξερ τα morfat creamy μέχρι να φουσκώσουν και αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε τη βανίλια και το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθουν. Σιγά σιγά προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα χτυπώντας διαρκώς μέχρι να έχετε μια σφιχτή κρέμα.  Αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά, λίγη τη φορά, τη τριμμένη καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Σκεπάζετε το μείγμα γέμισης με πλαστική μεμβράνη, το βάζετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να παγώσει και στη συνέχεια την απλώνετε πάνω από τη μπισκοτένια βάση. Για το γλάσο επικάλυψης: Βάζετε όλα τα υλικά για τη σοκολατένια επικάλυψη μέσα σε μια κατσαρολίτσα και τα ανακατεύετε συχνά, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο γλάσο. Το αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε 10 λ στην άκρη και στη συνέχεια το απλώνετε ομοιόμορφα στο γλυκό σας πάνω από τη κρέμα γέμισης.  Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες και στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια, τα γαρνίρετε πασπαλίζοντας το κάθε κομμάτι με τριμμένη καρύδα και σερβίρετε. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..