Βιεννέζικη Βασιλόπιτα

Βιεννέζικη Βασιλόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:
1 βιταμ
3 αβγα
2 κουπες ζαχαρη
1 κ γ μπεικιν
3-4 βανιλλιες
4 κ. σ. καρυδοψυχα
4 κ. σ. αμυγδαλοψυχα
4 κ. σ. τριμενη κουβερτουρα
4 κ. σ. σταφιδες ξανθες
4 κ. σ. ινδικη καρυδα
1 κεσε γιαουρτι
1 κ. γ. ξυσμα λεμονιου
1 κ. γ. ξυσμα πορτοκαλιου
1/2 κουπα χυμο και απο τα δυο
500 γραμ αλευρι φαρινα
 
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξύσματα.  Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι. Δεν πολυχτυπάμε. Ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δεν ξεχνάς πού και πού να σταματάς το μίξερ και να μαζεύεις από τα πλαινά του κάδου ό,τι έχει μαζευτεί, ώστε να έχεις σωστά ανακατεμένο μείγμα. Αφού ρίξεις όλο το αλεύρι, σταματάς το μίξερ και ρίχνεις και ανακατεύεις τα ξηροκάρπια. Βάζεις σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις στους 160 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα (ξέρεις το τεστ: βυθίζεις ένα μαχαίρι στο κέικ και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Αυτό το κάνεις μετά τα 45 λεπτά.)
 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..