Αυτή κι αν είναι “διαπλοκή”… Άνδρες, για εσάς!

Αυτή κι αν είναι “διαπλοκή”…  Άνδρες, για εσάς!

Περιγραφή

Σε κάποιο μακρινό παρελθόν (πάνε δυόμιση χρόνια τώρα) είχα ανεβάσει μία συνταγή (“μπισκοτο-καλύμματα για φλυτζάνι τσαγιού”), η οποία θα μπορούσε να χρησιμεύσει και σαν ιδέα για δώρο εορτών. Η βασική ιδέα ήταν η δημιουργία ενός πλέγματος από λεπτές λωρίδες ζύμης (σφολιάτας σε εκείνη την περίπτωση) που, όταν ψηθούν στο φούρνο, συγκολλούνται μεταξύ τους και δημιουργού ένα όμορφο στην εμφάνιση πλέγμα που μπορεί να χρησιμεύσει σαν καπάκι για φλυτζάνια τσαγιού, την ώρα του σερβιρίσματός του, τα οποία στη συνέχεια βέβαια, θα φαγωθούν σαν σφολιατο-μπισκοτάκια με το τσάι. Μία ιδέα αποκλειστικά για μαμάδες.

Σήμερα θα ανεβάσω την “απάντηση των ανδρών”!!! Θα έχουν πλέον και αυτοί το δικό τους “πλέγμα”, για τις δικές τους συναθροίσεις. Όχι για τσάι, φυσικά!!! Μία ανδροπαρέα ξεκινάει με μισή ντουζίνα δυνατές μαύρες μπύρες (“ποιά Aaaaamstel;” που λέει και η διαφήμιση), σερβιρισμένη σε ποτήρια που είναι “στενά κάτω και ανοικτά επάνω… Σαν τη Σούλα” (“ποια Σούουουλα;”, συνεχίζει η διαφήμιση) και μπροστά της θέλει κάτι... με δυνατή γεύση.

Ε, λοιπόν, αυτήν τη δυνατή γεύση, παρουσιασμένη με έναν ωραίο τρόπο, θα σας τη δώσω εγώ… Πλησιάζει και η γιορτή του μπαμπά, μην το ξεχνάμε, και οι κόρες έχουν δουλειά στην κουζίνα του σπιτιού!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 16 φέτες μπέικον (κατά το δυνατόν μακριές και κανονικές)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Θα χρειασθούμε κανονικές, ορθογώνιου σχήματος φέτες μπεικον. Το μήκος τους είναι συνάρτηση του μεγέθους της φέτας του ψωμιού του τοστ που θέλουμε να καλύψουμε. Για παράδειγμα, για τετράγωνη φέτα τόστ διαστάσεων 10x10 εκατοστών, θέλουμε φέτες μήκους 11-12 εκατοστών (ένα μικρό μέρος του μήκους τους “ξοδεύεται” στα ανεβοκατεβάσματα για την πλέξη των φετών. Βήμα 2

2) Σε ένα μεταλλικό σκεύος που μπορεί να μπει στο φούρνο (χωρίς πλαστικά μέρη) απλώνουμε την πρώτη φέτα μπέικον. Μπορούμε όμως να στήσουμε το "πλέγμα" μας και σε επιφάνεια εργασίας και να το μεταφέρουμε κατόπιν στο μεταλλικό σκεύος. Βήμα 3

3) Κάθετα προς αυτήν και ακριβώς στην αρχή της, τοποθετούμε μία δεύτερη φέτα, με την άκρη της να σκεπάζει την άκρη της πρώτης. Βήμα 4

4) Η τρίτη στη σειρά φέτα που θα τοποθετήσουμε θα είναι παράλληλη προς την πρώτη, θα την ακουμπά χωρίς όμως να την επικαλύπτει, ούτε και να αφήνει κενά, και η άκρη της θα επικαλύπτει τη δεύτερη φέτα. Βήμα 5

5) Αναδιπλώνουμε αυτήν τη δεύτερη φέτα προς τα πάνω, έτσι που να επικαλύψει τις δύο παράλληλες. Βήμα 6

6) Τοποθετούμε μία τέταρτη φέτα, ακριβώς όπως και την προηγούμενη που είχαμε βάλει: παράλληλη με την τρίτη, να την ακουμπά αλλά να μην την επικαλύπτει. Βήμα 7

7) Επαναφέρουμε τη δεύτερη φέτα στη θέση της. Με τον τρόπο αυτό, έρχεται να καλύψει την τελευταία φέτα μπέικον που έχουμε τοποθετήσει. Βήμα 8

8) Τοποθετούμε μία πέμπτη φέτα μπέικον. Πάντα παράλληλη με τις ένα, τρία και τέσσερα, η οποία τώρα επικαλύπτει με την άκρη της την φέτα νούμερο δύο. Βλέπετε το πλέγμα που έχει αρχίσει να δημιουργείται; Θα το κάνουμε ακόμη πιο εμφανές: Βήμα 9

9) Τοποθετούμε άλλη μία κάθετη φέτα. Παράλληλη στην δεύτερη, και να καλύπτει και τις τέσσερις οριζόντιες φέτες. Βήμα 10

10) Αναδιπλώνουμε τις δύο από τις τέσσερις οριζόντιες φέτες (την πρώτη και την τρίτη όπως τις βλέπετε) πάνω από τις δύο κάθετες. Βήμα 11

11) Βάζουμε άλλη μία φέτα μπέικον κάθετα και αυτή, έτσι που να επικαλύπτει τις δύο οριζόντιες φέτες που έχουν παραμείνει στη θέση τους (δεύτερη και τέταρτη). Βήμα 12

12) Επαναφέρουμε τις δύο αναδιπλωμένες, οι οποίες θα καλύψουν την πρόσφατα τοποθετημένη κάθετη φέτα και θα κάνουν ακόμη πιο εμφανές το πλέγμα που δημιουργείται. Βήμα 13

13) Επόμενη κίνηση να ανασηκώσουμε τις άλλες δύο οριζόντιες φέτες, τις ζυγές αυτή τη φορά (πρώτη και τρίτη), να έρθουν πάνω από τις κάθετες. Βήμα 14

14) Τοποθετούμε τώρα μία τέταρτη κάθετη, κολλητά στην προηγούμενη, η οποία θα επικαλύπτει τις μονές οριζόντιες φέτες που έχουν παραμείνει στη θέση τους. Βήμα 15

15) Επαναφέρουμε τις αναδιπλωμένες φέτες οι οποίες τώρα πέφτουν από πάνω και καλύπτουν την τελευταία κάθετη φέτα που τοποθετήσαμε. Βήμα 16

16) Το πλέγμα μας είναι έτοιμο! Τέσσερις οριζόντιες και τέσσερις κάθετες φέτες πλεγμένες σταθερά. Βήμα 17

17) Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε μέχρις ότου το πλέγμα από φέτες μπέικον πάρει χρώμα και γίνει τόσο τραγανό όσο το θέλουμε. Βήμα 18

18) Η πλέξη θα κρατήσει τις φέτες στη θέση τους και δεν θα χάσουν το σχήμα τους. Όχι όμως υψηλές θερμοκρασίες, καλύτερα χαμηλότερες (στους 170 βαθμούς για παράδειγμα) και περισσότερο χρόνο. Βοηθάει να μην αρχίσουν να στρίβουν οι φέτες του μπέικον. Βήμα 19

19) Ετοιμάζουμε μία φέτα ψωμί τοστ όπως μας αρέσει (φρυγανισμένη ή και ωμό ψωμί του τοστ, κάποια αλοιφή ενδεχομένως, μαλακό τυρί, λίγη πράσινη σαλάτα (θα “σπάσει” και τα πολλά λιπαρά), οτιδήποτε, η επιλογή του τι θα έχει το σάντουιτς εξαρτάται από το προσωπικό γούστο του καθενός) και τοποθετούμε από πάνω το πλέγμα του μπέικον που μόλις ετοιμάσαμε. Βήμα 20

20) Εάν θέλουμε, βάζουμε και άλλη μία φρυγανισμένη φέτα ψωμί από πάνω και …καλή απόλαυση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Οκτώ (*) φαρδιές φέτες (ναι, τόσες είναι!!!) σε ένα σάντουιτς είναι (μάλλον, τι λέτε και εσείς;) μία μεγάλη, υπερβολική ποσότητα. Too much που λένε και οι κρυόκ@&@$%. Για τον λόγο αυτό θα μπορούσατε, με δύο κάθετες τομές ακριβώς στο μέσον κάθε μίας από τις δύο κάθετες πλευρές του πλέγματος (αλλά και του ψωμιού του τοστ), κόβοντάς το έτσι στα τέσσερα, και παίρνοντας πλέον 4 μικρότερα σάντουιτς-μεζεδάκια. Έτσι, θα αναλογούν από δύο φέτες σε κάθε σάντουιτς-άκι. Όχι άσχημη σαν αναλογία…

Πηγή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..