Πανεύκολο κέικ μηλου με αλεύρι ζέας και στέβια

Πανεύκολο κέικ μηλου με αλεύρι ζέας και στέβια

Περιγραφή

Αλεύρι ζέας, στέβια, υγειινή διατροφη.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κούπες αλεύρι ζεάς ολικής
  • 4 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 κ.γ σόδα
  • 4 κ.γ βανίλια υγρή
  • ¼ κ.γ αλάτι
  • ½ κούπα στέβια 1:2
  • ¾ κούπας αραβοσιτέλαιο
  • 3 αυγά
  • ½ κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μήλα τριμμένα στο τρίφτη
  • 1 μήλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

Πώς το κάνουμε:

Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ όλα τα στερεά υλικά της συνταγής εκτος της ζάχαρης, δηλαδή το αλεύρι με το μπείκιν, την σόδα, την κανέλλα και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπωλ, κτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με την ζάχαρη και το λάδι. Ενώνουμε το υγρά με τα στερέα και ανακατευούμε με ξύλινη κουτάλα- το μείγμα θα είναι αρκετά σφικτό. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το μήλο και ανακατεύουμε. Έτοιμο!! Προσθέτουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αντιστάσεις για 40- 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Είναι πολύ αφράτο και ζουμερό κέικ!

Λίγα μυστικά ακόμα

Στα 40 λεπτά τσεκάρουμε το κέικ με οδοντογλιφύδα, αν βγεί στεγνή είναι έτοιμο! Αν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα και ξανατσεκάρουμε.

Μια τσιμπιά γαρύφαλλο θα αυξήσει ακόμη πιο πολύ τα αρώματα!

H συνταγή είναι από εδώ και είναι προσαρμοσμένη.

Πηγή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..