Παγωτό καϊμάκι με στέβια

Παγωτό καϊμάκι με στέβια

Περιγραφή

Απολαμβάνουμε το πιο ωραίο παγωτό καϊμάκι, κρεμώδες, λαστιχωτό χωρίς ζάχαρη!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 γρ
  • 1 δόση "ζαχαρούχο" με στέβια 
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
  • 1,5 κ.σ σκόνη σαλέπι ( 15 γρ)
  • 1/2 κ.γλ. μικρά δάκρυα μαστίχας ή 3 μεγάλα δάκρυα
  • 1 κ.γλ. κρυσταλλική στέβια σε αναλογία 1:3
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 30 γρ σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή μέλι

Για το "ζαχαρούχο" μας

  • 150 γρ σκόνη άπαχο γάλα
  • 150 γρ νερό
  •  2 κ.γλ. υγρή στέβια
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια

Πώς το κάνουμε:

Πρώτα θα φτιάξουμε το "ζαχαρούχο μας" βάζοντας σε ένα μπολ σκόνη γάλα, νερό, στέβια, βανίλια και το χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το εβαπορέ μαζί με το σαλέπι και την μαστίχα αφού την χτυπήσουμε στο μούλτι ή σε γουδί μαζί με το 1 κουταλάκι κρυσταλλική στέβια. Ανακατεύουμε με σύρμα καλά και συνεχώς έως να βράσει και να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε το ζαχαρούχο μας, αλάτι, αγαύη. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά ανακατεύοντας τακτικά. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος για 2 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα απο την κατσαρόλα αφού έχει κρυώσει αρκετά. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για ακόμα 3 με 5 λεπτά και μεταφέρουμε το παγωτό μας σε μπολ με καπάκι. Το αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη και μετά το ξαναχτυπάμε στο μίξερ για 3 λεπτά Το αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες στην κατάψυξη και μετά απολαμβάνουμε το πιο ωραίο παγωτό καϊμάκι, κρεμώδες, λαστιχωτό χωρίς ζάχαρη! Οπως όλα τα σπιτικά παγωτά πριν το σερβίρισμα αφήνουμε το μπολ εκτός κατάψυξης για 20 λεπτά τουλάχιστον. Ρίξτε από πάνω γλυκό κουταλιού βύσσινο με στέβια ή ελαφριά σως σοκολάτας (1 κσ κακάο+1 κσ σκόνη γάλα+15 σταγόνες υγρή στέβια+2 κσ νερό).

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποίησα υγρή στέβια Parana ( 4 σταγόνες = 1 κ.γλ. ζάχαρη σε γλυκύτητα) και κρυσταλλική στέβια parana σε αναλογία 1:3.

Πηγή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..