Cheesecake leopard

Cheesecake leopard

Περιγραφή

Μια λεοπάρδαλη στην πιατέλα σας! Το κλασικό cheesecake σε άλλη εκδοχή με animal print.

Τι χρειαζόμαστε:

Βάση

  • 200 γρ. τριμμένα μπισκότα
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο

 

Παντεσπάνι

  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 30 γρ. σιρόπι ή μέλι
  • 60 γρ. σπορέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 2 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 160 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. nesquik
  • 1 κ.σ. σκούρο κακάο

 

Κρέμα

  • 460 γρ. τυρί κρέμα
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 210 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. γάλα
  • 16 γρ. ζελατίνη σκόνη
  • 60 γρ. σιρόπι πορτοκαλιού ή άλλη γεύση
  • 1 κ.σ. nesquik
  • 1 κ.σ. σκούρο κακάο

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Ανακατεύουμε τα μπισκότα Βήμα 2

2) με το λιωμένο βούτυρο, στρώνουμε σε τσέρκι 28 εκ., ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάζουμε στο ψυγείο. Βήμα 3

3) Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Βήμα 4

4) Προσθέτουμε τη ζάχαρη, σπορέλαιο και τα υπόλοιπα υλικά Βήμα 5

5) και τέλος το αλεύρι απαλά, πετυχαίνοντας ένα λείο μείγμα. Βήμα 6

6) Χωρίζουμε μια μικρή ποσότητα σε δυό μπωλάκια και προσθέτουμε nesquik στο ένα και σκούρο κακάο στο άλλο-εγώ ενίσχυσα το χρώμα και με λιωμένη κουβερτούρα. Βήμα 7

7) Σ'ένα μικρό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα,σχηματίζουμε ανοιχτόχρωμες βούλες μ'ένα κορνέ. Βήμα 8

8) Μετά κάνουμε περίγραμμα με το σκούρο μείγμα και ψήνουμε στους 180 C για 3-5΄. Τσεκάρουμε αν σταθεροποιήθηκε. Βήμα 9

9) Βγάζουμε απ'το φούρνο και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Βήμα 10

10) Ψήνουμε πάλι για 20'. Προσέχουμε μην ξεραθεί. Βήμα 11

11) Ξεκολλάμε με προσοχή και αφήνουμε να κρυώσει. Βήμα 12

12) Ξεκινάμε την κρέμα.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ. Βήμα 13

13) Χτυπάμε το τυρί κρέμα, προσθέτουμε ζάχαρη, γιαούρτι, σιρόπι και τη ζελατίνη που έχουμε ανακατέψει με 32 γρ. νερό και λιώνουμε στο ζεσταμένο γάλα. Βήμα 14

14) Τέλος, ενσωματώνουμε τη σαντιγί απαλά. Χωρίζουμε πάλι δυο μπολάκια για ν'ανακατέψουμε με ανοιχτό και σκούρο κακάο. Βήμα 15

15) Κόβουμε το παντεσπάνι σε λωρίδες πάχους 4 εκ. Βήμα 16

16) και ντύνουμε τα τοιχώματα τού τσέρκι με τη βάση μπισκότου. Βήμα 17

17) Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα μας και κάνουμε αντίστοιχα σχεδιάκια λεοπάρ όπως και στο παντεσπάνι. Βήμα 18

18) Αφήνουμε να πήξει και ξεφορμάρουμε αποκαλύπτοντας τη λεοπάρδαλη. Δεν είναι ανάγκη να τρέχουμε για σαφάρι!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από 'δω όπου υπάρχει και αναλυτικό βίντεο.

Οι δόσεις που προτείνω για την κρέμα είναι διπλάσιες γιατί χρησιμοποίησα μεγαλύτερη φόρμα.

Η ζελατίνη, κατα τη γνώμη μου, είναι περιττή, ίσως και η μισή ποσότητα να αρκεί και με το παραπάνω.

Πηγή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..