Ψωμί φόρμας

Ψωμί φόρμας

Περιγραφή

Αυτό το ψωμί έχει τραγανή κόρα και όχι σφιχτή ψύχα.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλατι χοντρό
  • 1,5 κ.γ. μέλι
  • 2 φλ. χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

Στον κάδο του μίξερ βαζω το γάντζο και ρίχνω μέσα το αλεύρι. Κάθε υλικό που προσθέτω ανακατεύω με τη μαρίζ. Αυτό είναι σημαντικό πριν ξεκινήσω το ζύμωμα με τον γάτζο.  Ξεκινάμε. Μαγιά, αλάτι, μέλι και τέλος νερο. Όταν χαθεί το νερό ξεκινάμε με τον γάτζο. Αυτό το κάνω για να μη πεταχτούν αλεύρια έξω απο τον κάδο και γεμίσω την κουζίνα!!! Χτυπάω λίγο στην ταχύτητα 1 και μετα για 10' στο 4. Κατεβάζω στο 1 μετά τα 10' και ρίχνω το λάδι σιγά σιγά μη πεταχτεί έξω. Όταν το απορροφήσει, σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και το αφήνω να φουσκώσει 1 ώρα. Η ζύμη θα ειναι ελαστική. Όταν φουσκώσει, ρίχνω αλευρι απο πάνω και την ξεφουσκώνω. Με τη μαριζ αδειαζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζω σε 2 μέρη τα οποιά ζυμώνω στο χέρι και τοποθετώ το κάθε μέρος σε φορμες με λαδόκολα. Τα αφήνω να φουσκώσουν πάλι για 30', ψεκάζω με μπόλικο νερό και το ψένω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50' στις αντιστάσεις 3ο σκαλοπάτι από κάτω. Στη μισή ώρα ψεκάζω πάλι με μπόλικο νερό. Όταν πάρει χρώμα τσεκάρουμε με το μαχαίρι να δουμε αν ψήθηκε μέσα και όταν ειναι έτοιμο τα βγάζω σε σχάρα. Τα ψεκάζω με μπόλικο νερό και τα σκεπάζω με πετσέτα μέχρι να κρυώσουν. Καλή σας όρεξη!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Να σας εξηγήσω πρώτα ότι το μιξερ μου ειναι kenwoodsef και το λέω γιατί τα μιξερ χειρός κολλάνε στο ζύμωμα. Εναλλακτικα στο χέρι!!!

Δεν υπάρχει μυστικό και αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μου θα σας βγει σαν χωριάτικο ψωμί απο το φούρνο.

Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..