Χοιρινό ρολό γεμιστό με πατάτες στο φούρνο

Χοιρινό ρολό γεμιστό με πατάτες στο φούρνο

Περιγραφή

Εορταστικό και όχι μόνο!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ½ κιλό σπάλα
  • 100 γραμμάρια μπέικον σε φέτες
  • 100 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα σε μπαστουνάκια
  • 700 γραμμάρια πατάτες

Για άλειμμα

  • 50 γραμμάρια μουστάρδα
  • 30 γραμμάρια κέτσαπ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

Μ' ένα μαχαίρι ανοίγουμε το κρέας και το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα. Σ' ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τα υλικά του αλείμματος και με αυτά αλείφουμε το κρέας. Φροντίζουμε να μη χρησιμοποιήσουμε όλη την ποσότητα, διότι θα τη χρειαστούμε και αργότερα. Στο κέντρο του κρέατος απλώνουμε το μπέικον, το ζαμπόν και τη γραβιέρα. Το τυλίγουμε με προσοχή, το περνάμε σε δίχτυ ή το δένουμε με σπάγκο και το αλείφουμε λίγο και εξωτερικά με το μείγμα. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυδωνάτο σχήμα. Τις βάζουμε στη γάστρα, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και τις ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα από το άλειμμα. Βάζουμε στο κέντρο το ρολό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ½ ώρα περίπου.
Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..