Πορτοκαλοπιτάκια τριανταφυλλάκια

Πορτοκαλοπιτάκια τριανταφυλλάκια

Περιγραφή

Με αυτά τα πορτοκαλοπιτάκια, κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα...

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κεσεδάκι ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι λάδι
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα απο ένα πορτοκάλι

 

Για το σιρόπι

  • 5 κεσεδάκια νερό
  • 2 1/2 κεσεδάκια ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα και τα κόβουμε στα τρία κατά μήκος. Βήμα 2

2) Σκεπάζουμε τα φύλλα με μια νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.Έπειτα παίρνουμε ένα φύλλο,το σουρώνουμε και κατόπιν το τυλίγουμε σαν τριαντάφυλλα. Βήμα 3

3) Βάζουμε όλα τα τριανταφυλλάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί. Βήμα 4

4) Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Βήμα 5

5) Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρουμε μια παχύρευστη κρέμα. Βήμα 6

6) Βάζουμε σε κάθε τριαντάφυλλο μια κουταλιά της σούπας απο την κρέμα. Βήμα 7

7) Επειδή η κρέμα θα απορροφηθεί,μην σας φοβίσει και νομίζετε οτι θέλει κι άλλο.Όχι δεν θέλει γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις 20'-25' ανάλογα τον φούρνο,μέχρι να ροδίσει. Βήμα 8

8) Αφήνουμε το γλυκό 5' να σταθεί και το σιροπιάζουμε.Στην αρχή θα κολυμπάει αλλα σε 5'-10' θα το έχει τραβήξει όλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ιδανικό με μια μπάλα παγωτό!!! Χρησιμοποιούμε το κεσεδάκι απο το γιαούρτι σαν δοσομετρητή.

Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..