Πατάτες Άννα

Πατάτες Άννα

Περιγραφή

Γαλλική συνταγή που μαγειρεύτηκε πρώτη φορά στο Παρίσι το 1870. Υπάρχουν δύο εκδοχές ως προς το όνομα: σύμφωνα με την μία εκδοχή, ο σεφ Adolphe Duglere έδωσε αυτό το όνομα προς τιμήν της Anna DesLions (μία από τις μεγαλύτερες κοκότες της εποχής εκείνης). Υπάρχει όμως και η δεύτερη εκδοχή, δηλαδή να έδωσε αυτό το όνομα προς τιμήν της ηθοποιού Dame Judic της οποίας το πραγματικό όνομα ήταν Anna Damiens.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. πατάτες
  • 150 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • 1 κ.σ. γαλλική μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Πώς το κάνουμε:

Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Σε ταψί στρώνουμε μία στρώση πατάτες (με κάθε πατάτα να καλύπτει λίγο τη διπλανή) και με πινέλο τις αλείφουμε καλά με το μείγμα της μουστάρδας. Στρώνουμε και δεύτερη στρώση πατάτες και αλείφουμε πάλι με το μείγμα της μουστάρδας. Συνεχίζουμε μέχρι να μας τελειώσουν οι πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC με αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκαν και ρόδισαν.

Λίγα μυστικά ακόμα

  • Εγώ χρησιμοποίησα μουστάρδα με μέλι για περισσότερη νοστιμιά!
  • Αν θέλετε, μόλις ψηθούν μπορείτε να τις πασπαλίσετε με λίγο τυρί και να τις αφήσετε 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει.
  • Η συνταγή είναι του Γιώργου Τσελεμεντέ.
Πηγή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..