Η πιπερόπιτα της φίλης μου

Η πιπερόπιτα της φίλης μου

Περιγραφή

Αυτή η πιπερόπιτα είναι μία λαχταριστή πίτα με πιπεριές διαφόρων χρωμάτων. Την αγαπώ ιδιαίτερα γιατί είναι πολύ νόστιμη και κυρίως γιατί μου την έμαθε μία μοναδική μου φίλη. Δοκιμάστε την και θα γίνει ανάρπαστη. Κατάλληλη για ένα απλό γεύμα με την οικογένεια ή με φίλους, αλλά και για πάρτυ.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 πιπεριές διαφόρων χρωμάτων (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη, πορτοκαλιά) κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα για αλμυρά εδέσματα (που να περιέχει 2 κομμάτια σφολιάτας)
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώνει - δείτε οδηγίες)
  • λίγο αλάτι
  • λίγο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί/πυρέξ κανονικού μεγέθους (π.χ. 33x23x5 εκ.) και το βουτυρώνουμε καλά παντού στον πάτο και στα τείχη. Βήμα 2

2) Στρώνουμε με το χέρι το ένα κομμάτι της σφολιάτας μας στον πάτο και στα τείχη και με ένα πιρούνι τρυπάμε σε 3 σημεία την σφολιάτα στον πάτο. Το τρύπημα βοηθάει να μην φουσκώσει πολύ η κάτω σφολιάτα σαν ψήνεται. Βήμα 3

3) Έπειτα ρίχνουμε σ'ένα μεγάλο μπολ τις κομμένες πιπεριές μας και αλάτο-πιπερώνουμε Βήμα 4

4) και μετά βάζουμε την φέτα την οποία λιώνουμε στο χέρι ή με πιρούνι. Βήμα 5

5) Μετά χτυπάμε τα αυγά μας σ'ένα άλλο μπολ Βήμα 6

6) και τα προσθέτουμε μαζί με τ' άλλα υλικά. Βήμα 7

7) Ρίχνουμε το γάλα Βήμα 8

8) και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μ'ένα κουτάλι της σούπας μέχρι να χυλώσει το μείγμα μας. Σ' αυτό το σημείο βάζουμε και την ρίγανη εάν επιθυμούμε. Βεβαιωνόμαστε ότι όλα τα υλικά έχουν ανακατευτεί καλά μεταξύ τους. Βήμα 9

9) Τώρα ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και το απλώνουμε καλά να πάει παντού ομοιόμορφα. Βήμα 10

10) Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω και το δεύτερο κομμάτι της σφολιάτας πατώντας τις άκρες να ενωθούν με την κάτω σφολιάτα. Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να πατήσουμε τα δύο κομμάτια σφολιάτας στις άκρες για να κλείσει καλά η ένωση τους. Τέλος κάνουμε και στην πάνω σφολιάτα 3 τρυπίτσες με το πιρούνι για να παίρνει αέρα το μείγμα καθώς ψήνεται και να ψηθεί ομοιόμορφα. Βήμα 11

11) Ψήνουμε στους 180°C για 45-50 λεπτά αναλόγως με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν επιθυμείτε να κάνετε μεγάλη δόση χρησιμοποιώντας το ταψί του φούρνου σας ή άλλο παρόμοιο, τότε χρησιμοποιήστε τις πιο κάτω αναλογίες. 8 πιπεριές διαφόρων χρωμάτων (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη, πορτοκαλιά) κομμένες σε λεπτές λωρίδες 2 πακέτα έτοιμη σφολιάτα για αλμυρά εδέσματα (που να περιέχουν συνολικά 4 κομμάτια σφολιάτας), 500 γρ. φέτα, 5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), 2-2.5 ποτήρια φρέσκο γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου), αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώνει - δείτε οδηγίες), λίγο αλάτ,ι λίγο μαύρο πιπέρι, 1 κ.γ. ρίγανη ξερή (προαιρετικά).

Πηγή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..