Πατατόσουπα βελουτέ

Πατατόσουπα βελουτέ

Περιγραφή

Ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο, ιδανικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ζωμό κότας
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό)
  • 1/3 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός (προαιρετικά)
  • σχοινόπρασο (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το πράσο και τα πλένουμε καλά. Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό και το αλάτι. Προσθέτουμε το ζωμό κότας, το φύλλο δάφνης και το λευκό κρασί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αφού βράσουν, πετάμε το φύλλο δάφνης και περνάμε τα υλικά από το μούλτι, προσθέτοντας νερό από την κατσαρόλα, τόσο όσο να γίνει μια παχύρρευστη σούπα. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, κατά προτίμηση με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε από πάνω λίγο μαϊντανό ή σχοινόπρασο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή τη βρήκα στην ιστοσελίδα της efimerida.gr.

Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..