Σαλάτα με παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και κοτόπουλο

Σαλάτα με παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και κοτόπουλο

Περιγραφή

Μια δροσιστική σαλάτα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού με κύριο πρωταγωνιστή το παντζάρι!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 μεγάλα και βρασμένα παντζάρια
  • 2 φιλέτα στήθη κοτόπουλου
  • 1 πακέτο κομμένη σαλάτα
  • 3-4 κ.σ. κατσικίσιο κρεμώδες τυρί
  • ξύδι βαλσάμικο σε μορφή γλάσου
  • γλυκιά πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Πώς το κάνουμε:

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας κοτόπουλο. Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε κύβους και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ ή σακουλίτσα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, γλυκιά πάπρικα (όση θέλουμε) και αλάτι. Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Αν βιάζεστε, αφήστε το να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15 – 30 λεπτά. Να θυμάστε πως όσο περισσότερο το αφήνετε στην μαρινάδα άλλο τόσο τρυφερό και εύγεστο θα είναι! Ζεστάνετε δυό κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Τσιγαρίστε το κοτόπουλο για περίπου 6-10 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Ξεφλουδίστε τα βρασμένα παντζάρα και κόψτε τα σε μεσαία κομμάτια. Σε μια σαλατιέρα τοποθετήστε τα ανάμικτα φύλλα σαλάτας, τα παντζάρια και το κατσικίσιο τυρί. Στην κορυφή προσθέστε τα τσιγαρισμένα κομμάτια. Τέλος προσθέστε βαλσάμικο ξύδι σε μορφή γλάσου και λίγες σταγόνες ελαίολαδο.
Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..