Ρόστι πατάτας με αυγά μάτια

Ρόστι πατάτας με αυγά μάτια

Περιγραφή

Προ καιρού είχα πάει σε ένα από αυτά τα κυριλέ μπριζολάδικα, χασαποταβέρνα πολυτελείας κοινώς, όπου ένα από τα ορεκτικά ήταν ένα τραγανό ρόστι πατάτες με αυγά μάτια από πάνω.Έκτοτε ψάχνω να βρω την συνταγή ή έστω κάτι που να το προσεγγίζει.

Χαζεύοντας τα βιβλία μαγειρικής μου βρήκα κάτι να του μοιάζει και εννοείται το δοκίμασα αμέσως. Πάμε να το δούμε παρεούλα.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 μέτριες πατάτες
  • 1 κ.σ. corn flour
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • αλάτι
  • πάπρικα

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή του πλευρά. Βήμα 2

2) Πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ, Βήμα 3

3) το αλάτι και την πάπρικα, Βήμα 4

4) και το λιωμένο βούτυρο Βήμα 5

5) και ανακατεύουμε καλά. Βήμα 6

6) Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και με το κουτάλι απλώνουμε το μείγμα να πάει παντού. Βήμα 7

7) Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές περίπου 5 λεπτά. Βήμα 8

8) Όταν ψηθεί και από τις δυο πλευρές είναι έτοιμο. Βήμα 9

9) Συνοδεύεστε με ένα αυγό μάτι με ρευστό κρόκο για να το απογειώσετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια πολύ ωραία και εναλλακτική λύση για ένα νόστιμο και διαφορετικό βραδινό.

Την συνταγή την βρήκα στο "Βιβλίο Συνταγών για τις Κουζινομηχανές Kenwood Chef" 

Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..