Λιβανέζικο μαχαλεπί με σιρόπι τριαντάφυλλου

Λιβανέζικο μαχαλεπί με σιρόπι τριαντάφυλλου

Περιγραφή

Ανάλαφρο και μυρωδάτο!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 600 ml γάλα
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας corn flour
  • 2 πρέζες μαστίχα σε σκόνη
  • 1 κουταλιά σούπας ροδόνερο

Για το σιρόπι

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml νερό
  • 3 κουταλιές σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο

Για το πασπάλισμα

  • χοντροαλεσμένα φυστίκια Αιγίνης

Πώς το κάνουμε:

Σε ένα μπολ διαλύουμε το corn flour με το μισό γάλα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν (όχι να κοχλάσουν!). Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε το διαλυμένο corn flour, τη μαστίχα και το ροδόνερο. Ανακατεύουμε προσεχτικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αδειάζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Αφού κρυώσει πλήρως, το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα. Τέλος πασπαλίζουμε με φυστίκια Αιγίνης και απολαμβάνουμε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το σάιτ "Χρυσές Συνταγές".

Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..