Αρακάς κοκκινιστός

Αρακάς κοκκινιστός

Περιγραφή

Αρακάς κοκκινιστός στη χύτρα ταχύτητας.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό αρακά
  • 4-5 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 250 γρ ντοματοπελτές συμπυκνωμένος
  • άνηθος ψιλοκομμένος (μισό ματσάκι)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (περίπου 15 γύρες στον μύλο)

Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε το λάδι στη χύτρα ταχύτητας να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον αρακά, τον χυμό ντομάτας και ανακατέβουμε. Προσθέτουμε το νερό, τον άνηθο, τα καρότα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Κλείνουμε την χύτρα.  Μόλις αρχίσει να δουλεύει η βαλβίδα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Κλείνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε πάλι 5 λεπτά την χύτρα στο ζεστό μάτι. Απομακρύνουμε την χύτρα και μετά από μισή ώρα ανοίγουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε να είναι το φαγητό βάζουμε όσα καρότα θέλουμε. Επίσης, άνηθο μπορούμε να βάλουμε λιγότερο ή περισσότερο.

Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..