Μακαρόνια με σπανάκι και καπνιστό σολομό

Μακαρόνια με σπανάκι και καπνιστό σολομό

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

350 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι ή πέννες ή της προτίμησης σας
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
225 γραμμάρια καπνιστός σολομός φιλέτο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κλωναράκια βασιλικό
Ρίγανη
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον ψιλοκομμένο σολομό, πασπαλίζουμε ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι.

Συνεχίζοντας προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαραθεί το σπανάκι για περίπου 10 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 8 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα σολομού αφού τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε.

Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε την μακαρονάδα μας με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.

Πηγή: news.grTο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..