Πολίτικη Βασιλόπιτα 3

Πολίτικη Βασιλόπιτα 3

Περιγραφή

Πεντανόστιμη και αφράτη!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 700 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
  • 50 γραμμάρια μαγιά νωπή
  • 200 ml γάλα χλιαρό
  • 150 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 βανίλια
  • 8 γραμμάρια μαχλέπι
  • 8 γραμμάρια κακουλέ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ σφηνάκι λικέρ μαστίχα
  • 3 αυγά (+ 1 αυγό για άλειμμα)

Πώς το κάνουμε:

Σ' ένα μπολάκι διαλύουμε τη μαγιά σε 100 ml γάλα. Σ' ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το λικέρ και τα ζεσταίνουμε (δεν τα βράζουμε). Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα αυγά, τη διαλυμμένη μαγιά, τη βανίλια, το μαχλέπι, το κακουλέ και χτυπάμε με το σύρμα. Σε κάδο από επιτραπέζιο μίξερ-κουζινομηχανή ρίχνουμε το αλεύρι και το μείγμα που ετοιμάσαμε προηγουμένως. Χρησιμοποιούμε γάντζο για το ζύμωμα. Αρχίζουμε με χαμηλή ταχύτητα για 3'. Έπειτα, την αυξάνουμε και αφήνουμε να ζυμωθεί για 12' περίπου, μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του κάδου. Την αφαιρούμε από τον κάδο, τη βάζουμε σ' ένα μεγάλο αλευρωμένο μπολ και τη σταυρώνουμε μ' ένα μαχαίρι. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό και υγρό περιβάλλον να φουσκώσει για 2-2 ½ ώρες περίπου. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, την τοποθετούμε σε ταψί διαμέτρου 28 ή 30 cm στρωμένο με λαδόκολλα. Τυλίγουμε το φλουρί με αλουμινόχαρτο και το μπήγουμε από την κάτω πλευρά της βασιλόπιτας. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου 40'. Σ' ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με ελάχιστο νερό ή γάλα και την αλείφουμε προσεκτικά. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25'-30' περίπου στους 170ο-180ο C.
Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..