Χοιρινό με κάρυ

Χοιρινό με κάρυ

Περιγραφή

Εύκολη συνταγή για μπουκίτσες χοιρινό με νόστιμη σάλτσα κάρυ.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. χοιρινό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φρέσκο κρεμύδι
  • 1 μεγάλο φλυτζάνι λευκό κρασί
  • λάδι
  • κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • 100 γρ. κάρυ
  • 100 ml γάλα
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • ρίγανη

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κομμένο με το μπλέντερ κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομένο φρέσκο κρεμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Βήμα 2

2) Ρίχνουμε το κομμένο σε μπουκίτσες χοιρινό μας και το τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμύδι να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές του. Βήμα 3

3) Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι μαζί με την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Βήμα 4

4) Σβήνουμε με το λευκό κρασί αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε νερό αρκετό ώστε να καλυφθεί το κρέας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει καλά το κρέας περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά για να μαλακώσει καλά. Βήμα 5

5) Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε με το μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά - την μουστάρδα, το αλεύρι, το γιαούρτι, τον χυμό το λεμονιού, το κάρυ και το γάλα - μέχρι να πάρει το μείγμα μια ομοιόμορφη υφή. Βήμα 6

6) Τρία - τέσσερα λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο του χοιρινού προσθέτουμε το μείγμα μας και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού με προσοχή μέχρι απλά να δέσει η σάλτσα μας οπότε και κατεβάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση με ρύζι.
Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..