Ρεβύθια φούρνου με μπέικον, πράσο και μουστάρδα

Ρεβύθια φούρνου με μπέικον, πράσο και μουστάρδα

Περιγραφή

Υπέροχα ρεβύθια φούρνου! Πικάντικο πιάτο, με μπόλικες θερμιδούλες αλλά διαφορετικό και αξίζει να το δοκιμάσει κάποιος. Η συνταγή είναι του chef Αλέξανδρου Παπανδρέου.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. ρεβύθια βρασμένα
  • 250 γρ. μπέικον
  • 300 γρ. πράσο (το λευκό μέρος)
  • 300 γρ. Αυθεντικό Δανέζικο κεφαλοτύρι τριμμένο (εγώ βάζω Arla)
  • 180 ml κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά (Arla)
  • 3 κ.σ. μουστάρδα με μπούκοβο και πάπρικα (Καλαμάτα Παπαδημητρίου)
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο (Lurpak)
  • αλάτι-πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και το σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να γίνει τραγανό. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και το βάζουμε σε ένα πυρέξ. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε σε βούτυρο το πράσο, κομμένο σε ροδέλες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το πράσο στο πυρέξ με το μπέικον, προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια, τη μουστάρδα με μπούκοβο και πάπρικα, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, τον μαϊντανό, το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε. Ψήνουμε τα ρεβύθια με το μπέικον και το πράσο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την βρήκα ψάχνοντας στο διαδίκτυο να βρω μια συνταγή για ρεβύθια φούρνου, επηρρεασμένη από ένα παρόμοιο πιάτο που δοκίμασα σε ένα μαγαζί και ξετρελάθηκα. Είναι του chef Αλέξανδρου Παπανδρέου και την βρήκα στο site της Ελένης Ψυχούλη.

Οι μάρκες από τα υλικά είναι ενδεικτικές. Την μουστάρδα με πάπρικα και μπούκοβο όμως προσπαθήστε να μην την παραλείψετε, του πηγαίνει πολύ!!

Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Some text some message..