Ζύμη για τουίλ

Ζύμη για τουίλ

Περιγραφή

Θα κάνετε εντύπωση. Της Σιμόνης Καφίρη

Τι χρειαζόμαστε:

  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 65 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού σουρωμένο
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)

Πώς το κάνουμε:

Ανακατεύετε το αλεύρι με την πούδρα αμυγδάλων και τα κοσκινίζετε. Χτυπάτε το βούτυρο, με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Ρίχνετε το μίγμα αλεύρου και ανακατεύετε καλά ώστε να έχετε ένα λείο μίγμα. Το αφήνετε 1 ώρα στο ψυγείο. Παίρνετε από το μίγμα με κουτάλι της σούπας και το ρίχνετε σε ελαφρά βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ισιώνετε την επιφάνεια με το κουτάλι. Για να το απλώσετε ευκολότερα και να του δώσετε σχήμα στρογγυλό βουτάτε το κουτάλι σε κρύο νερό. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με όλο το μίγμα, αφήνοντας απόσταση 4-5 εκ. μεταξύ τους. Όσο πιο λεπτό στρώμα απλώσετε τόσο πιο λεπτά θα γίνουν, αλλά θα είναι πιο εύθραυστα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 4-5 λεπτά μέχρι δηλαδή να πάρουν ένα ελαφρά χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζετε αμέσως από τον φούρνο και τα αφήνετε στη λαδόκολλα για 1 λεπτό πριν τα ξεκολλήσετε προσεχτικά με σπάτουλα. Όταν κρυώσουν εντελώς τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί, βάζοντας ανάμεσα λαδόκολλα.
Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..